Здравейте,по циглите се е образувала плесен със сивозеленикав цвят,има ли начин за премахването на плесента.Благодаря.
- 1
- 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
amgamg
- напреднал
12 мнения в "Плесен по циглите."
VLADO66
- майстор
Плесента означава че керемидите задържат вече вода което е притеснително.След почистването по гореописания метод е добре керемидите да се импрегнират.Ето един вид решение www.lackprom.com/produkti/details/31/9/ ... ЕМИДИ.html
reevil
- специалист
АЗ пък забелязвам по моя край, че в селските и планински райони масово старите цигли(над 30-40г.) хващат такива мъхове, а в града дори и на още по-стари цигли(има фабрики и училища от 20-те и 30-те години) мъхове няма. Обяснявам си го с това, че явно тези мъхове и плесени виреят на по-чист въздух, влажно и не обичат много директно слънце.
Селската ми къща също е с мъх по циглите най-вече по северния скат, проблеми никакви!
В града същия модел цигли мъх нямат, но за сметка на това са пепелясали, опушени и каналите им са задръстени с прахоляк.
Селската ми къща също е с мъх по циглите най-вече по северния скат, проблеми никакви!
В града същия модел цигли мъх нямат, но за сметка на това са пепелясали, опушени и каналите им са задръстени с прахоляк.
svetoslavoff
- специалист
От стари хора съм чувал да употребяват думите "мъ/ахнат" и "мъ/ахнаджия" за капризен, придирчив човек. Та и в случая мъхът е индикатор за чистотата на въздуха. Затова и се среща по селските и планински къщи.
amgamg
- напреднал
По принцип проблем няма,но ми направи впечатление че го има този мъх или плесен,и наистина преобладава по северния част от покрива,забелязах също че и препокрити покриви с по нови цигли са тръгнали и те да предобиват този мъхест вид,явно климата,въздуха имат пръст в тази работа.
Фло
- специалист
svetoslavoff написа:От стари хора съм чувал да употребяват думите "мъ/ахнат" и "мъ/ахнаджия" за капризен, придирчив човек. Та и в случая мъхът е индикатор за чистотата на въздуха. Затова и се среща по селските и планински къщи.Това би означавало,ако е вярно, че в центъра на града,дето имам един сачак с по един пръст дебел зелен мъх въздуха е като в планината.Може и така да е,но според мен не. Мъхът трябва да яде нещо от въздуха за да оцелява и развива.По селските къщи се развива заради наситения въздух с органика от изпарения при животновъдството.В града не знам ,може да е от близките казани с боклук.В гората е ясно,там си има постоянно гниене и храна за мъха.За да се премахне,ако толкова пречи се пръска с хлорен препарат примерно Саво или Белина.Дали пречи мъха на керемидите нямам наблюдение,но предполагам ,че като намалява концентрацията на въглероден диоксид по покрива предпазва керемидите от въздействието на агресивната въглена киселина при дъждовно време и би удължило времевия ресурс на керемидите.Това е разбира се съвсем несериозно предположение,просто опит за разсъждение!
svetoslavoff
- специалист
Фло, съжалявам. Това беше само предположение по споделеното от ревил.
Лек ден!
Лек ден!
- 1
- 2
Тема "Плесен по циглите." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература