• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mikeangel - специалист
По повод на вградената топлоизолация, поротерм тухлите от второто клипче са с вградена минерална вата или нещо подобно в вертикалните кухини. Информация в германският сайт на Винегергер
http://www.wienerberger.de/wandloesunge ... n-p-und-mw

От всичките системи в тази тема, това ми се струва най-удачният вариант, поне до сега.

В една друга тема споменах за система ползвана по северните държави, която руснаците ползват марката кремгранит, или залепени един за друг материали: лек бетон 15см, ЕПС 20см, лек бетон 5см, фасадна облоцовка 3см.
http://kgt.su/
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
колега много слаб пост
Нито имам желанието, нито възможността нито ми е работа да се правя на компетентен по технологията на зидането. Писах за няколко елементарни неща с които съм се сблъсквал: полагането на свързващия разтвор (най-важното-от клипа също си личи макар че на Поротерма не е от такова решаващо значение като обикновенна четворка), фугата за която преди това беше писал Фло и железата които компенсират липсата на "превръзка" към колоната. Толкова знам - толкова съм писал.
stivemaster написа:
Точно ти би трябвало да знаеш че "слягане на сградата" е фолклорен термин или ако можем да говорим за деформации ,то те са вследствие не уплътнен бетон или неизчислена конструкция.
Можеш да го наричаш както ти е приятно. Факт е че конструкцията мени геометрията си при различни условия(натоварване, земетръс.....).Още при проекта за всички хоризонтални елементи се изчисляват провисвания - те са нормирани за да не са големи но не са и 0.
stivemaster написа:
обърни внимание на елемента и в двата случая поставян под зидарията
Ако визираш коментара ми за XPS под зида в другата тема - тази мушама няма нищо общо за сравнение. Мушамата е дебела милиметри ,а евентуален стиропор поне 10 см. Адхезията също е различна макар че тя при мушамата не е решаваща.
gkaraivanov - специалист
Фло обръщането на една тухла напречно на зида значи:Легнала четворка с дупките фронтално така че да стане като зъб между двете стени и там изолация няма да има!И върху нея още една за да стане 0,25м. колкото е височината на изправената да се изравнят нали?Не ми е ясно през какво разстояние трябва да се прави този зъб и той само за здравина ли е ако не греша!?
kaktys - напреднал
Тухлите от клипа на Винербргер се използват само за така наречената вътрешна къща,при зидането на тези стени през 80-90см.напречно и надлъжно се поставят шишове от галванизирана стомана,който имат опашка- лягаща на вътрешният зид и захваща ща се за дупките на тухлите,тяло или самият шиш и кука ,която се захваща за външният зид,АБСОЛЮТНО е забранено каквито и да са препаски,зъбци от тухли вътре в кухината м/у двата зида,там е мястото само на ватата и на хидро изолационните елементи поставени при прозорците и вратите за да могат последните да се вентилират добре.
stivemaster - майстор
А какъв е проблема да се фиксират трите слоя през 50-60см хоризонтално и вертикално с пяна ?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема ""Вградена" термоизолация по време на строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: