Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
amgamg - напреднал
Здравейте,не открих нищо по моя въпрос,ще помоля за съдействие.Става въпрос за под на стая, който е почти на земно ниво, имаше дюшеме, но за жалост негодно за ползване,вече го няма,сега съм решил че ще го заливам със бетон минимум 8 см дебелина,решетка Ф 4 мм 20/20,и питането ми е,да слагам ли хидроизолация под самия бетон,или да намокря комбинацията от сгур и пръст,и да положа бетона,всякакви съвети ще са ми от помощ,за които благодаря предварително.
torbalan - Дървен философ
Аз в къщи правих същото...

Опънах дебел найлон на земята преди да излея бетона... Не знам колко е правилно и дали има полза, ама найлона ми беше аванта - от някакви опаковки :)
gogata1987 - специалист
Фибран 5см. Правих същото упражнение с приземна стая на вилата ми, която беше на пръст под дюшемето, мисля че има ефект срещу влагата, която влизаше през пода.
Георгиев - специалист
Фибранът не изолира влага. Качеството на фибранът е, че влагата не влошава изолационните му спосоности за разлика от стиропора.
mikeangel - специалист
До amgamg, погледнето темата "изолиране на основи"
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=80&t=40829
Най-доброто решение е следното
Изображение
което както се очаква, е и XPS изолационен материал и разделителен слой (найлон) а най-отгоре циментова замазка и покритие по избор
l_bonev - специалист
Mikeangel ти е казал как се прави , но това е доста по скъп проект.Аз бих ти предложил нещо друго.Да изкопаеш още малко и да насипеш дребен чакъл,найлон , фибран и отгоре замаска.Трябва да си сигурен обаче ,че не ти влиза вода от някъде.
amgamg - напреднал
Вода няма,имало е влага,която се е просмукала от разнебитената пътека около основите от външната страна на стаята,дюшемето е абсорбирало и това е довело до наговота разпадане в тази част на стаята.Благодаря на всички за съветите,до събота има още малко време,ще реша как да постъпя.
ДядоСач - помощник
amgamg , все едно , че описваш двете стаи , с които ще се захващам след месец / два . При мен имаше около 20 см. сгур под дюшемето , та за сега съм решил следното - трамбовка на първите 10-15 см. сгур до изравняване ; останалото от сгурта+цимент+малко пясък ( не знам в какво съотношение , но мисля да е полувлажно ) ще излея отгоре ; чакане една-две седмици да поизлезе влагата ; найлон ; подов фибран ; армирана замазка . Все още имам въпросителни дали да лепя фибрана отдолу и / или само с пяна на снадките , но ще му мисля после . За пръв път ще правя нещо подобно и съвети няма да ти давам , т.к. не съм сигурен , че моят вариант е удачен .
torbalan - Дървен философ
спокойно може да не го лепиш - отдолу цимент, отгоре замазка - къе ще избяга според теб :)
ijs - специалист
първо найлон„ , след това, всякакви материали...

Тема "Съвет за под на стая от къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: