• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
murgav - напреднал
Здравейте искам да ви попитам колко ще ми излезне за къща примерно площ затроена 150кв. ще двуетажна зна4и към 300кв. Проект още не сьм правил. Каква цена ще ми излезне ако направя грубия строеж само бетоната конструкция,арматура +майсторчета.
ferrari4456 - специалист
Аз направих къща през 2003година с кредит 50000лв и ми стигна да я завърша ,измажа отвън по стария начин с варо-циментова и вътре всичко да се измаже с варо-циментова за да се изправят стените.
Ето го мойто ,снимката е много много стара ,сега вече смених дограмата с PBV сложих ролетни щори и такива неща ,по терасите си сложих хубави парапети и нещата отидоха към 65000лв с баня ,канализация и неща и продължавам да си влагам в някой неща.
Отделно да питам какво мислите за къщата?
Нещата са почнати през 1998година...и се завърши изцяло 5години по-късно.Правена е от стари майстори от селото и околностите мазилката ,а строежа е правен по най-високите стандарти...
http://ferrari4456.snimka.bg/properties ... 1.29508405
Ето снимка ,нещо имах проблем с качването и я сложих в сайт ,както и да е :)
Беше доста голяма...
Последна промяна от ferrari4456 на съб яну 19, 2013 8:40 pm, променено общо 3 пъти.
stentop - специалист
ferrari4456 написа:
а строежа е правен по най-високите стандарти...
С 15-20см външна изолация ли :-D
ferrari4456 - специалист
Отвън няма изолация ,но стените са 35см и повече...
Лятото вътре ми е хладно ,направо качели има климатик те лъха студ при затворени прозорци ,без щори и такива.
Зимата имам проблем с пода ,но си го оправих с подово отопление и изолацията му.
Имах предвид и основите и още много неща.
По проект за тези основи ,мога да вдигна 5етажа :?
На първия етаж има 22колонки.
Тя се намира на 30км от София и на 25-30км от Перник горе долу и при земетресението през май ,нямам нито една пукнатина ,нито нещо друго...
А в окръга е имало напукани доста къщи :)
murgav - напреднал
не е ли доста това 50000 само за бетон,арматура и майстори..горе долу колко ще необходимо бетон,арматура за такава кьща един познат ми правеше някаква сметка че 20000лв ще ми е необходимо да се дигне такава къща..без тухли и без покрив вьзможно ли е или само някакви локуми разтяга
jekasus - майстор
ако замесиш кирпич и събереш камъни от къра и правиш сам, може и да стигнат.
stentop - специалист
ferrari4456 написа:
Отвън няма изолация ,но стените са 35см и повече...
Успех с отоплението ... особено ако се топли цялата :-D
galin56 - специалист
20 000 лв. за грубия строеж на двуетажна къща 300 кв.м. Направо му ги давай тия пари и като знае как става нека го вдигне той. За такава къща, проекта от архитекта, разрешителни, проекти и свързване ВиК и Ел са ти само към 10 бона, а може и повече( и това ако не купуваш и земята). Ферари4556 те ориентира с някаква цифра от преди 10-на години, но сега е доста по-скъпо от тогава. Цените 2007-2008г се качиха двойно в строителството.
  • 1
  • 2

Тема "Груб строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: