• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Karhu - помощник
Здравейте,предстои ми изграждането на постройка -40кв.м. спрял съм се на термопанели тъй като е най- бързо и няма да се живее вътре. 8х5 метра като най-високата част ще е 3 метра.Фундамент от бетон,останалото -стоманена конструкция.Въпросът ми е каква марка бетон се използва за такива постройки ,и каква арматура-каво Ф и през какво растояние.това което съм мислил до момента е основите да са 30см в земята и 10 над, плюс 12-15 см плоча.приемам всякакви предложения и съвети. :-)

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (92.53 KиБ) Видяна 6996 пъти
ivanj - специалист
Не казваш за какво ще я ползваш тази постройка.
Karhu - помощник
Ще бъде за прибиране на инвентар и нещо като работилница.в едната страна мисля да има и баня-примерно 2х2 метра.а в другата ще има една машина която тежи около 750кг и е с р-р1.5х1.8метра.останалото пространство ще е запълнено с относително леки неща-кошери,мотики,лопати,мотофреза и други такива селскостопански неща.
VLADO66 - майстор
Това което си го намислил става,но на местата където стъпват металните колони трябва да изкопаеш минимум на 80 см. и да направиш единични фундаменти/стъпки/
Tsilkov - майстор
Като ще го правиш с панели разгледай как се монтират/подпират(вертикално, хоризонтално, през колко...), какви детайли имат и какви размери. Самия панел е евтин ама ако не е измислен предварително монтажа и детайлите става :rolleyes: . Като е само за работилница може и само с ламарина да го облечеш, но зимата ще е студено.
Ето малко информация по темата:
http://www.technopanel.com/?mod=home&lng=BG
http://paneli.kingspan.bg/KS1000-AWP-18956.html

За основите Vlado66 ти писа - 80см - това е нивото до което почвата замръзва.
Karhu - помощник
това за основите -да са на 80 см не е ли малко множко? все пак ще е някаква барака да го наречем.в същия двор имаме и къща-един етаж и таванска стая обща височина към 6 метра ,а доколкто знам основите са към 50 см. за35 години не нито паднала нито наклонена.
VLADO66 - майстор
40м2Х250кг/м2 мокър сняг. :wink:
Karhu - помощник
някой ще каже ли какъв бетон се използва ?
VLADO66 - майстор
В 15,а ако не те сърби джоба В 20.
stivemaster - майстор
То голяма разлика ще е сърбежа 30-40 лв.
  • 1
  • 2

Тема "постройка с термопанели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: