• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Забравих да кажа, че ако може цената само на варовата мазилка да не е повече от мазилка и шпакловка. Но мазилка с фибри звучи обещавщо.
Иво имам чувството, че майсторите напоследък са по-така джаста-праста, един вид "то със шпакловката ще се оправи".
Какви са заместителите на варта ?
за варогипсова мазилка мисли ли си
Бат Иво - специалист
jekasus написа:
Домолит
Супер!Мажеш с циментов разтвор пердашиш и готово.Здраво , дишащо ,не поддържащо влага!
Ако аз мажа ще ти искам -колкото върви за мазане на м2 + 2,50-3 лв. на м2 за пердашене!
Ти смятай и съпоставяй.Лошото че в момента съм в Испания .
radius - майстор
Това да не е токсично, много отровна опаковка има.
Какво е лошото на варта? Некачествена ли е, слаба ли е?
Значи това се забърква с пясък и цимент нали така. Да не вземе да се напука от цимента.
П.С. Прочетох малко за Домолит, по-здраво, по-евтино, по-прилепващо. Звучи много добре, дано да кажете и някои минуси спрямо варта, че много хубаво, не е на хубаво.
jekasus - майстор
За варта Фло беше обяснил някъде, че попива влага някакво си време, не помня вече.
С тази добавка май месец миналата година си измазах верандата, мина една седмица шпакловах и след няколко дни боядисах, още чакам дали ще излязат проблеми. :-D
ivanovbg - майстор
Варта има и дезинфекциращо действие. Не напразно болниците едно време бяха с вар. За мазилка трябва много добре да е изгасена, че стават едни бомбички...

Аз тавана при камината го шпакловах с външна бяла мазилка. Вече 2 години нито е на петна, нито има други проблеми. Даже и не е пожълтяла.
jekasus - майстор
ivanovbg написа:
Варта има и дезинфекциращо действие.

А колко години е действието на дезинфекцията?
ivanovbg - майстор
Една година. Но пък нищо не пречи да се бели всяка година. Едно време така правиха старците, пък ни алергии, ни толкова болести :)
jekasus - майстор
ivanovbg написа:
Една година. Но пък нищо не пречи да се бели всяка година. Едно време така правиха старците, пък ни алергии, ни толкова болести :)
Така е, евтино и здравословно, ама сега искат един път и завинаги :-D и затова боядисват с боя със сребърни иони :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Варова или гипсова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: