• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, съфорумци.Въпроса ми е за източния скат на новопостроената ми къща,който е около 30 кв. м.Има керемиди на Брамак и отдолу хастар, с ребра,столици и вс. останало.Обаче не ми харесва как го направиха работниците от с.Рибново,обл.Гоце Делчев.Геометрията е изместена и челните керемиди са криви съответно,един ръб на покрива също липсва.Преди това Г-н Феим ме убеждаваше колко грозно стояли челните керемиди на Брамак. #-o
Колко пари е нормално да дам за поправка, и пренареждане на керемиди, преправяне на хастара,летвите,ребрата и слагане на улук който е към 9 линейни метра?Прилагам снимки,гледайте долния скат.Благодаря Ви предварително. [-o<

Прикачен файл

03 - Копие.jpg Така трябва да изглежда къщата по проект.

Прикачен файл

IMAG0539.jpg
професионал - специалист
На кое казваш "хастар"? От снимките не се вижда кое не е наред, но предполагам, че 500 стотака ще ти свършат работа.( може и наполовина, ама тогава вероятността да искаш да го преправяш още веднъж е доста голяма)
Хастар,може би неправилно казах на дъските и платната наредени под фолиото.А снимки по време на правенето на покрива нямам за съжаление,но летвите и контралетвите не са по препоръчаните размери на Брамак и са под всякаква критика като качество (някои летви са триъгълни и с кора даже).Това го осъзнах доста късно.Друг проблем е средната столица, която е изкривена и сложена не по средата между долната и горната.Надулучните поли на Брамак не са сложени, тъй като ме убеждаваха, че служели за съвсем друго нещо и случайно от магазина са ми ги дали.
VLADO66 - майстор
Вървиш усилено към преправяне най малкото заради кората по летвите.
Това го разбрах,но не съм сигурен колко си струва да дам за услугата.
VLADO66 - майстор
Това го копнах от нета http://ianis-build.eu/prenarejdane%20na%20keremidi.html като прибавиш 20-30% смятай.
професионал - специалист
Работата май се удебелява! :?
Благодаря колега, ама като гледам как са написали Усигорено ... :rolleyes:
Вадим Владимиров - специалист
Те същите са ти правили и покрива.
stivemaster - майстор
Колега Zlatex съвет от мен (не ти давам акъл а съвет :mrgreen: ), намери си доверен строителен специалист и се уговорете да ти помага при възлагане и приемане на СМР, до края на строежа .Така ако е категоричен при възлагането и непреклонен при приемането, дори и да му плащаш, накрая пак ще си на кирия.
Тези специалисти дето са ти направили покрива така, можеш да ги намериш на следващия им обект и пред възложителя там да им заявиш, че не се ли върнат да си оправят работата ще вземеш "мерки".Понякога този блъф дава резултат .
Категорично обаче, ако си зает или те е страх да се качиш на покрива или пък осъзнаваш че неразбирайки материята този път може да пропуснеш нещо още по важно, по добре някой да ти помогне !
И още нещо важно, в момент на такава безработица имаш възможност да избираш сред голям брой хора. За следващите СМР, търси хора с референции от години и с контакти с представените референции.Така просто можеш да звъннеш на стар клиент на човека и да разбереш за какво става дума. Аз поне предпочитам да контактувам само с хора дето освен за пари, работят и за "красното" си име, защото без него ще умрат от глад !!!
Смятам че каквато и цифра да ти кажем за работата иначе ще е спекулация, като не знаем моментното дередже и не можем да видим резултата след като свършат !
  • 1
  • 2

Тема "Корекция на скат на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: