• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
Неговият проект е "класически" за дървена къща в България.
Това го видях, но не схванах целта на питането. И двата варианта се правят в България. Единият се води както казваш класически (макар че не е ясно кое му е класическото) и има правени доста такива. Другия които си правил ти е малко по-изчистен и опростен което го прави по-подходящ за жилища и предполагам че с времето ще почва да заема все по-голям дял.
VLADO66 написа:
Не знам как стои въпроса при променянето на конструкцията при дървените къщи като документална формалност?.Например имаш проект като в случая и решиш да смениш сечението от 10/10 на 5/20 или направо решиш да ползваш сип панели :?
Разбираш се с проектанта по част "Конструктивна" и го променяте - начини има доста.
sunnysunny написа:
откриването на строителна линия било голяма глупост направо нямам думи
Просто си в такъв раьон - предполагам някъде из бившите вилни зони на София.
v_tan - специалист
Класически, щото повечето хора така го изпълняват, то иначе класиката е плет с глина....
sunnysunny - напреднал
започна се
тия дни като имам повече време ще пусна и снимки
sunnysunny - напреднал
както бях обещал малко снимки
Прикачен файл:
CIMG2999.JPG
Прикачен файл:
CIMG3000.JPG
Прикачен файл:
CIMG3014.JPG
Прикачен файл:
CIMG3016.JPG
Прикачен файл:
CIMG3024.JPG
sunnysunny - напреднал
и още няколко снимки
Прикачен файл:
CIMG3026.JPG
Прикачен файл:
CIMG3030.JPG
VLADO66 - майстор
Ей това е хубаво на дървените къщи-лек фундамент,няма хиляди кубици извозване на земя,по-малко бетонища и железа,бързо изпълнение и т.н.Успех в начинанието и чакаме още снимки от процеса =D>
stenmark - специалист
VLADO66 написа:
Ей това е хубаво на дървените къщи-лек фундамент,няма хиляди кубици извозване на земя,по-малко бетонища и железа,бързо изпълнение и т.н.Успех в начинанието и чакаме още снимки от процеса =D>
Е не е точно така.Зависи от общината и вида на монолитното строителство.На мой колега,неговата е дървен скелет,от вътре картон,а отвън сайдинг и основите са му като мойте/ивични/Единствено не прави бетонна настилка.
Здравейте,
Дали ще е възможно паралелно със снимките да пускаш и процедури/цени. Примерно спомена за строителна линия, сигурно имаш разрешение за строеж, цена на проекта, багер за основите, бетон/арматура... ей такива подробности също биха били много полезни, когато информацията е прясна и идва от извора:))
Поздрав
Явор
briko - специалист
Здравейте на всички,
Поздравявам всички участници в форума!
Имам същата молба, като адаша преди мен.

Хубав ден и весели почивни дни. :rock:
sunnysunny - напреднал
Дотук всичко за 100 квадрата
изкопи 500 ,бетон 30 куб ,желязо 1800 кг, транспорт ,проект 33 бр папки 2500, разрешителни-1000 ,Вик-700,електро 1000 и сигурно нещо съм забравил но честно казано не ми се отваря тефтера че много се ядосвам само като гледам как летят парите
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Строителство на дървена къща - начало- проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: