Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
p-pleven написа:
VLADO66 написа:
При мен е горе долу с такава дължина като ребрата са през 40см и наклон/важно!/ около 45гр.Материала е алуминий.При големите снегове като натрупа отгоре има провисване максимум 5-6 см. което после като падне снега се възстановява.
Ако се подсилят ребрата напречно предполагам няма да е проблем да се направи навеса с по-малък наклон?
Искаш да кажеш да сложиш една столица в средата :?
p-pleven - помощник
VLADO66 написа:
p-pleven написа:
VLADO66 написа:
При мен е горе долу с такава дължина като ребрата са през 40см и наклон/важно!/ около 45гр.Материала е алуминий.При големите снегове като натрупа отгоре има провисване максимум 5-6 см. което после като падне снега се възстановява.
Ако се подсилят ребрата напречно предполагам няма да е проблем да се направи навеса с по-малък наклон?
Искаш да кажеш да сложиш една столица в средата :?
Според мене: 2 напречни дали е добре?
И друго: размера на профила е ясен, но каква е препоръчителната му дебелина?
VLADO66 - майстор
2 напречни вече ще е много.Материала желязна квадратна тръба ли е или алуминий :?
p-pleven - помощник
VLADO66 написа:
2 напречни вече ще е много.Материала желязна квадратна тръба ли е или алуминий :?
Желязо.
VLADO66 - майстор
2мм.-иначе ще ти бъде трудно с заварките.
mitron - специалист
Здравей според мен за направата на навес от този тип е добре да използваш профили 20/30/2 или 30/40/2 аз преди 7-8 месеца привих такъв навес точно с поликарбонатни плоскости само че с 20/30/1.5 профил стана перфектно жалко че не го снимах. Заварих 3 еднакви остроъгълника (във вид на полу фермичка)монтирах ги на стената в предния край и в средата заварих от същия профил 4 парчета за да не се клатят помежду си и отгоре плоскостите посредством сомонарезни винтове с гумена шайба, но вземи си профила с дебелина 2мм по лесно се заварява и само с анкери никви дюбели
p-pleven - помощник
mitron написа:
...и само с анкери никви дюбели
Какви анкери ползваш?
VLADO66 - майстор
p-pleven написа:
mitron написа:
Какви анкери ползваш?
Зависи в какво ще влизат тези анкери бетон или тухла/и каква тухла/
p-pleven - помощник
VLADO66 написа:
p-pleven написа:
mitron написа:
Какви анкери ползваш?
Зависи в какво ще влизат тези анкери бетон или тухла/и каква тухла/
Задавам неточни въпроси, понеже съм от кръжока...
В моя случай е бетон, но ако може и тухла.
Има ли някъде система, таблица или формула, с която да се определя какви анкери са нужни при монтажи с анкери в различни случаи?
mitron - специалист
Аз малко прибързано казах само с анкери като не съобразих че може и на тухла да връзваш навеса,но щом си на бетон слагай 8х80 или 8х100 като съобразиш по два по в горния край щото знаеш че зенмото притегляне е голяма работа

Тема "Навес от винкел и поликарбонатни плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: