Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
karloveca_ - напреднал
Докато си чакам(понеже ми казаха около година) възможно ли е да се движат други документи(идеини проекти или нещо друго)
Tsilkov - майстор
Архитектурното заснемане (това което си цитирал в по-горния кометар) ти трябва после като почнеш да правиш проект за разширение (ако изобщо се спреш на този вариант) - не го бъркай с геодезическото заснемане.

Докато тече смяната никакви документи не можеш да движиш за съжаление. Единствено можеш да започнеш идеен архитектурен проект за да си изясниш какво и как ще строиш - това е от гледна точка на строителството е много полезно, но от гледна точка на бумащината е " бял кахър" :) .
karloveca_ - напреднал
От толкова много четене вече в главата ми е каша :) след около 40 дена се пребирам в Бг, да се надявам да си намеря добър архитект и ще пиша какво е развитието.
Кои от двата варианта ще е по-евтин и по-лесен(нов проект или проект за разшеряване(дострояване))или няма такова "животно"
Tsilkov - майстор
karloveca_ написа:
Кои от двата варианта ще е по-евтин и по-лесен(нов проект или проект за разшеряване(дострояване))или няма такова "животно"
При проект за разширение има възможност да минеш по-леко (като главоболия, време и пари) през различните видове администрация и експлоатационни дружества, но не очаквай чудеса. Дали е по-добре проект за нова къща или за разширение може да се каже чак след като решиш какво точно ще строиш.
karloveca_ - напреднал
Малката кутийка в дясно я имам(30 кв.м),останалото смятам да е около 40-50 кв.м със свободен таван прегоден за живеене(2 спални)

Прикачен файл

skica1,2.png
skica1,2.png (30.22 KиБ) Видяна 1089 пъти

Прикачен файл

skica1.1.png
това е само примерно
skica1.1.png (22.19 KиБ) Видяна 1089 пъти

Тема "Разшеряване на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: