• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sunnysunny - напреднал
за фибран съм съгласен но не ми се иска за правя 10 см замазка отгоре искам да избегна тия замазки и бетони още повече че нямам височина за такава .Нещо си мисля за плаващ под на кнауф или дървена скара с осб и фибран само че не знам как да уплатня хубаво фибрана между скарата
имам следния въпрос като слагам осб стените и пода трябва ли да има някакво разстояние между плочите или да е плътно нареден
Tsilkov - майстор
sunnysunny написа:
искам да избегна тия замазки и бетони
Ти си знаеш, но имай предвид че тогава къщата ти ще изстива/загрява за часове вместо да имаш топлинен акумулатор които да разпределя по равно топлината в денонощието (и зимата и лятото) - от там сметките ти и още повече комфортът ще страдат!
Относно височината защо я направи малка?
sunnysunny - напреднал
защото си спазвах проекта а там е 10 см изолация и осб 22 и паркет
Да питам осбто плътно ли се монтира или се оставя фуга 2 3 мм
sunnysunny - напреднал
вчера си имах помощник и работата вървеше доста по бързо
Прикачен файл:
CIMG3152.JPG
Прикачен файл:
CIMG3153.JPG
Прикачен файл:
CIMG3153.JPG
Прикачен файл:
CIMG3155.JPG
sunnysunny - напреднал
Прикачен файл:
CIMG3238.JPG
Прикачен файл:
Прикаченият файл CIMG3242.JPG вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл CIMG3242.JPG вече не е достъпен
Прикачен файл:
CIMG3242.JPG
Прикачен файл:
CIMG3244.JPG
Прикачен файл:
CIMG3247.JPG
Прикачен файл:
CIMG3250.JPG
За съжаление отпуската свърши,дограма и изолация другия месец
sunnysunny - напреднал
здравейте на всички,
сега имам голяма дилема за изолация на моята къща
стереопор с мазилка
каменна вата с мазилка
стъклена вата с саидинг или какво да бъде
моля за помощ по този въпрос
VLADO66 - майстор
В твоя случай каменна вата и сайдинг.Така няма да имаш проблеми с паропреминаването.За мен не е естетично но..
v_tan - специалист
ето една картинка, в случай че избереш eps с мазилка.
Прикачен файл:
Thermaclad_L.jpg
Thermaclad_L.jpg (30.1 KиБ) Видяна 3241 пъти
FMaster - специалист
VLADO66 написа:
В твоя случай каменна вата и сайдинг.Така няма да имаш проблеми с паропреминаването.За мен не е естетично но..
О велики Майстор Владо66, мнооого си краен ... и далеч от всякаква истина! Може ли да те питам за коя по-точно "пара" говориш, откъде преминава, през кое преминава, къде отива, какво количество, и не разбрах какъв е ефекта от "преминаването"?
Преди да се изказваш неподготвен, попрочети малко, посъбери куражец и материалец ... за климатични особенности, вати, импрегнанти, за дърво, за осб, за сайдинг, паропропускливост, и най-вече, за "парата", за която говриш без да имаш и капчица понятие, аман от "богове" в тая държавица !!!
Последна промяна от FMaster на пет окт 04, 2013 3:01 am, променено общо 2 пъти.
FMaster - специалист
v_tan написа:
ето една картинка, в случай че избереш eps с мазилка.
Прикачен файл:
Thermaclad_L.jpg
Колега в този монтаж е истината =D> , НО ...уви, у нас няма матрица за този тип високоякостен полестирен, и е неизпълнимо !
Така се правят нещата в белите страни със междина между топлоизолацията и самата стена, това което не е показано на изрезката (картинката) е, че в горния край не завършва в тавана, а пак се оставя фуга ... по този начин се вентилира естествено цялата фасада и топлоизолация от вътре, по естествен път. Защото на хората им е ясно, че от влага НЯМА бягане, дори неволно пробиване на ВиК тръба, при ремонт, влагата от теча си намира подходящото място - винаги. А после проблемите са безкрайни и ако я наяма тази вентилация ... :rolleyes: $$$.
Последна промяна от FMaster на пет окт 04, 2013 2:58 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Строителство на дървена къща - начало- проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: