• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
neno1881 - напреднал
Багер здравей,

всичко е много хубаво, явно доста труд сте положили.

Имам един конкретен въпрос - колоните на асмалъка, как са захванати за земята - виждам, че сте отляли бетонни стъпки? По принцип не се ли притесняваш от директният контакт бетон - дърво?

И на мен предстои да захвана гредите на покрив на кладенец за земята, затова преглеждам различните методи.

Извинявай, ако това си го обяснавал другаде в темата.
ArturDent - Почти Безобиден
Отливаш стъпка в земята, като в средата забучваш една шпилка/арматурно желязо.
Пробиваш в средата на гредата отвор малко по-голям от желязото.
Бучиш гредата върху желязото.

Ролята на тази шпилка/желязото е не да държи гредата изправена, а да не ходи наляво-надясно.
Важно: преди да поставиш гредата, намажи хубаво основата ѝ и дупката със съответния лак. Най-добре водоразтворим като го разредиш - да може хубаво да попие и влезе във влакната - от там дървото "пие" вода.

Иначе има и специални планки, които се слагат в бетона при изливането, но после се виждат и стоят грозно.
Здравейте, аз имам много стара над 100 годишна керпичена къща построена с тухли от слама и глина (кал или нещо друго не знам точно какво е прилича малко на жълтопръстница).
Та проблема ми е, че трябва да укрепя стените и ъглите които са започнали да се отделят и полягат.
Трябва ми съвет. Надявам се ще ми помогнете.
Благодаря предварително.
ZMeyGorianin - майстор
Идеално се получава :prayer: На мен ми предстои подобно занимание. Интересува ме каква е височината на вертикалните греди на асмалъка?
forski - специалист
=D> Всичко се получава много добре, браво :)
Stefan2000 - специалист
Няма начин, поздрави и от мене. Хора като тебе заслужават поне морална подкрепа.
Харесва ми че запазваш много от автентичния вид на къщата. То в това и е чарът.
Продължавай в същия дух, да преследваш мечтите си!
Бат Иво - специалист
Автентична красота :prayer: :prayer: :prayer: , БРАВО ! Завиждам благородно! :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Една мечта: стара къща на село !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: