• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vladilen - специалист
[quote="fruitful"]Да, изолацията ще я търся по необходимия размер. Сега, да преговоря пак цялата система, да видим да не съм разбрал нещо погрешно. Значи, свалям мазилката на комина до тухла и слагам посочената розетка с анкери и уплътнявам с термоустойчив силикон (Ceresit CS 28 в случая). quote]
или нещо такова ако има високи температури
http://www.tashev-galving.com/006+SUD+3 ... 0%B8%D0%B2
VLADO66 - майстор
vladilen написа:
fruitful написа:
Да, изолацията ще я търся по необходимия размер. Сега, да преговоря пак цялата система, да видим да не съм разбрал нещо погрешно. Значи, свалям мазилката на комина до тухла и слагам посочената розетка с анкери и уплътнявам с термоустойчив силикон (Ceresit CS 28 в случая). quote]
или нещо такова ако има високи температури
http://www.tashev-galving.com/006+SUD+3 ... 0%B8%D0%B2
Да,и марката няма значение.Важното е да се уплътни и оттам да не диша комина.
А някакво решение за анкериране в плътни тухли единички?
Иначе един приятел и бивш колега ми направи такава розетка. Дадох му само материала - неръждавейка и той направи тръбата и я завари за плочата. Взех 2 типа анкери и ги пробвах на парче тухла, но нещо не става много здраво :?
Моля, ако някой има успешен опит с анкериране в такъв тип тухли да сподели! Засега не успявам да намеря термоустойчив химически анкер, също. Не знам дали изобщо има такъв.
Благодаря за предложения термоустойчив силикон! Ще прегледам за него.
Този хим. анкер дали ще е подходящ Moment CF900? Дават му устойчивост до 80°, а за кратки периоди и до 120°. Клас на пожароустойчивост F120.
VLADO66 - майстор
Няма смисъл да си даваш парите за хим анкер.Вземи си метален дюбел за тухла,като пробиеш дупките вкарай малко от термосиликона и после дюбела и стятай.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос: Комин за дървена сглобяема къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: