няма нищо по-ценно от добрите саседи. Трябва да има разбиране и от двете страни.
astor написа:Купих имот, които беше нива. След регулацията дойдоха и забиха колчета, но се оказа, че съседа си е разширил двора с около 3 м за моя сметка. Говорих с него, но той каза, че си е негово. Имам регулация. Имам разрешение за ограда. Писах и на кмета, но никой не иска да ми реши проблема та реших да споделя и с вас тази мила случка. Говорих с адвокат и той ми каза, че нямам право да бутна съществуващата ограда, тъй като това се води самооправство. Имота с които граничи моя не е нанесен на плана и дори не съм сигурен, че човека , с които говоря е правилния. Той го е добил този имот по някакъв странен начин и не знам дали има нотариален акт за него. Съответно понеже когато са забивали колчетата мен ме е нямало с учудване ги намерих в неговия двор. После обаче той ги беше видял и ги беше извадил. Сега пак трябва да ги викам тези мили хора дето взимат по 25лв на колче, ако има развитие пак да ги забиват.Оградата на комшията нова ли е или същетвува отдавна? От преди създаването на плана по който ти трасират или след?
По регулационни линии ли ти трасират или по имотни граници от КВС по които си купил имота?
Какво точно имаш впредвид като казваш "имота с които граничи моя не е нанесен на плана", какво има там по плана?
Къде се намира въпросния парцел? Землище, имот №?
Ако отговориш на тези въпроси евентуално мога да ти кажа какви са ти възможностите. Ако неискаш да споделяш нещо от горната информация с всички отговори с лично съобщение