Не ми се рисува и ще се пробвам да обясня с думи.Прозореца се центрира между две ребра .Горния пласт ламарина с ребрата се изрязва около 5см.заедно с пяната.Подготвя се "п" образен ламаринен профил от 0.5мм поцинкована ламарина (дълъг с 10 см. повече от ширината на отвора) ,който ще отвежда водата.С трион с хубав "чапраз" се прави канал в пяната точно под ниската част на горната ламарина за да се подпъхне профила.Профила се подпъхва като в двата края където е ниска горната ламарина се правят хоризонтални прорези за да влезе ,така че да отвежда водата върху ламарината , и му се дава наклон 1 см. в едната посока.Канала за профила отворите между профила и горната ламарина и всичко което не е ламарина се обмазва обилно с полиуретаново лепило .
Лошо че нямам снимки да покажа ако не се разбира нищо ще трябва да рисувам пък "нямам време да живеяяяяяя" както пее Слави .
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iva6ki
- специалист
27 мнения в "Покривни прозорци в термопанел?"
stivemaster
- майстор
noiseless
- напреднал
Stivemaster, благодаря за отговора - много се радвам, че има и друг начин, освен фабричен елемент за прозорец. Не съм се свързал още с вносителите за БГ, но предполагам, че ще трябва да чакам за доставката, а не знам дали ще имам време.
Единствения проблем, Stivemaster е, че наистина не разбрах всичко, а е много важно да ми е ясно, за да няма проблеми.
Дали мога да те помоля за снимки или скица, когато ти остане време?
Благодаря предварително!
Иво
Единствения проблем, Stivemaster е, че наистина не разбрах всичко, а е много важно да ми е ясно, за да няма проблеми.
Дали мога да те помоля за снимки или скица, когато ти остане време?
Благодаря предварително!
Иво
stivemaster
- майстор
Ето една некъдърна скица на монтаж на водоотичащ профил отгоре .Отстрани можеш да завиеш "г" образни които да са едновременно водонаправляващи и монтажни за касата , на долната ламарина също трябват монтажни.Нямам ги вече снимките от този обект не могат да се възстановят , съжалявам дано да си разбрал.
Прикачен файл
1.JPG (29.61 KиБ) Видяна 6100 пъти
schuldiner
- майстор
Според мен основният проблем би бил в горната пола на прозореца и на две неща трябва да се обърне повече внимание при изработката:
1. Наклон на покрива.
2. Дължина на ската, респ. сила на водата.
При височина на гофрата примерно 5 см и ширина между две около 30 см за 60 градуса наклон излиза някъде към 100 мл локва. Ако този "джоб" се запълни с подходящ материал като холкер, включително и части от съседните, да отиде най-много 300 мл матрияал, т.е. напълно възможно е да се напълни и оформи, за да не задържа вода (и акита).
Височината на полата (монтажната рамка на прозореца) зависи от това с каква сила идва водата и дали няма да облива горния фалц. Тя не може да се увеличава до безкрайност, затова е добре водата да се отклонява по-рано - още един аргумент за холкера. Обаче ако се изпълни грешно, този холкер само ще помогне на водата да се качи до борда на прозореца. Трябва да се тества на място, че сметките (поне на мен) не помагат особено...
Вариантът на stivemaster е по-добър по принцип - и аз първо това правя, но трябва да отчита същите проблеми. Колкото по-малък е наклонът на полата (разликата от правоъгълник, т.е. скосяването на отвора в единия или в двата края), толкова по-зле ще улавя и отвежда водата. А като се увеличава, ще стане видимо криво и ще затрудни монтажа на страничните поли.
Не пречи да се комбинират двата подхода...
1. Наклон на покрива.
2. Дължина на ската, респ. сила на водата.
При височина на гофрата примерно 5 см и ширина между две около 30 см за 60 градуса наклон излиза някъде към 100 мл локва. Ако този "джоб" се запълни с подходящ материал като холкер, включително и части от съседните, да отиде най-много 300 мл матрияал, т.е. напълно възможно е да се напълни и оформи, за да не задържа вода (и акита).
Височината на полата (монтажната рамка на прозореца) зависи от това с каква сила идва водата и дали няма да облива горния фалц. Тя не може да се увеличава до безкрайност, затова е добре водата да се отклонява по-рано - още един аргумент за холкера. Обаче ако се изпълни грешно, този холкер само ще помогне на водата да се качи до борда на прозореца. Трябва да се тества на място, че сметките (поне на мен) не помагат особено...
Вариантът на stivemaster е по-добър по принцип - и аз първо това правя, но трябва да отчита същите проблеми. Колкото по-малък е наклонът на полата (разликата от правоъгълник, т.е. скосяването на отвора в единия или в двата края), толкова по-зле ще улавя и отвежда водата. А като се увеличава, ще стане видимо криво и ще затрудни монтажа на страничните поли.
Не пречи да се комбинират двата подхода...
Здравейте!
Предстои ми покриване на 25кв.м тераса с покрив от термопанели, като от ще се слага и прозорец Velux. От това, което четох се притесних за възможността въобще да се постави велукса на термопанелите. Има ли някой с повече опит, който да сподели и да даде съвет?
Благодаря!
Предстои ми покриване на 25кв.м тераса с покрив от термопанели, като от ще се слага и прозорец Velux. От това, което четох се притесних за възможността въобще да се постави велукса на термопанелите. Има ли някой с повече опит, който да сподели и да даде съвет?
Благодаря!
noiseless
- напреднал
На мен ми монтираха Велукс-а върху панелите от тази фирма:
http://www.vasroofing.com/
Вече 2 години нямам проблем.
Успех!
http://www.vasroofing.com/
Вече 2 години нямам проблем.
Успех!
Вадим Владимиров
- специалист
IvoMirchev написа:Здравейте!Тези, които ще монтират панелите не могат ли.
Благодаря!
Здравейте!И плосък покрив с термопанели? Успех.
Имам тераса от 23 кв.м на последен етаж. Искам да я покрия и да стане част от стая. Покривът ще е около 27 кв.м, плосък. Чакам конструктор вече няколко седмици и все не идва, но някои въпроси са ми важни и сега:
1. От къде в София или около София мога да намеря качествен сух дървен материал за покрива?
2. Каква изолация да използвам и покритие на покрива, съвсем не държа да е най-евтиното на пазара. По-скоро е важно да бъде качествено и да не създава проблеми в бъдеще.
3. Удачно ли е за улуците да използвам PVC материал, а не ламаринени?
4. Какъв е най-елегантният подход при топлоизолацията на един покрив - използвани материали, структура и т.н.
Благодаря на отзовалите се. Приемам и всякакви съвети относно конструкцията и начина на работа.
Минималния наклон ца прозорци "VELUX" e 15 градуса. Иначе трябва да се направи това

Ето тук има една усвоена тераса. Почерпи идеи
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 36#p595736
muhtarov
- специалист
Офффф. колко сте прави и как сами се лъжете 
за жалост не ми се рисува и обяснява, затова ще потърся готова картинка.

в случая е от билото, но ако е по надолу прозореца задължително трябва да е поставен на две столици и се покрива разстоянието от билото до прозореца
това са поликарбонатни плоскости - напълно замества покривния панел
толкова е лесно, защо го превръщате в такъв проблем.

за жалост не ми се рисува и обяснява, затова ще потърся готова картинка.

в случая е от билото, но ако е по надолу прозореца задължително трябва да е поставен на две столици и се покрива разстоянието от билото до прозореца
това са поликарбонатни плоскости - напълно замества покривния панел
толкова е лесно, защо го превръщате в такъв проблем.
Тема "Покривни прозорци в термопанел?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература