Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте колеги, търсих в сайта но не намерих информация затова питам.
Имам възможност да се снабдя с темопанели втора употреба с дебелина 60 мм. Искам да си направя помещение с размери около 350 на 550 см, с едноскатен покрив и височина средно 250 см. възможно ли е да направя дървена конструкция и ако да с каква дебелина да са гредите, през какво разстояние, как ще е по добре да направя покрива пак ли с термопанел или с битумни керемиди и изолация под тях.Сигурно ще има и други проблеми за решаване но в момента не се сещам.
Помещението ще го ползвам само през лятото и нямам претенции за допълнителна изолация.
IvanR - специалист
[quote="marko17"]Здравейте колеги, търсих в сайта но не намерих информация затова питам.
Имам възможност да се снабдя с темопанели втора употреба с дебелина 60 мм. Искам да си направя помещение с размери около 350 на 550 см, с едноскатен покрив и височина средно 250 см. възможно ли е да направя дървена конструкция и ако да с каква дебелина да са гредите, през какво разстояние, как ще е по добре да направя покрива пак ли с термопанел или с битумни керемиди и изолация под тях.Сигурно ще има и други проблеми за решаване но в момента не се сещам.
Помещението ще го ползвам само през лятото и нямам претенции за допълнителна изолация.[/

Информацията е крайно недостатъчна за отговор, но като за форумно проектиране може и да става.
big_death - специалист
Щом ще е 3.50, вероятно гредите трябва да са ти 4 м., та за това растояние, ако ще ти е тежка конструкцията отгоре - демек керемиди , желателно е гредите да са ти 10х10 см. през 50 см. ! Ако е лека конструкция да речем ОСБ със някаква ламарина , ондулин , или винил отгоре гредите може да са ти и 10х5 см пак през 50-60 см. ! Ако е ОСБ може градите да са през такова растояние че да съвпада с размера на платното за да не го режеш ! То е с размер 122 на 244 см за което е нужно средите на гредите да са да кажем през 61 см, но след втората ! Първото растояние ще го мериш от началото на гредата !Дано да ме разбереш, и да съм бил полезен .
Благодаря за отговора, покрива мисля да е с битумни керемиди или ондулин и не мисля че ще имам проблем с него, защото съм правил подобни неща. По-скоро не ми е ясно вертикалните греди през какво разстояние да са и с какви размери, дали 10х10 ще са достатъчни? От друга страна се чудя дали да не го направя с метални греди както си е редно, но като досега съм се занмавал самос дърво и малко ме е страх.
big_death - специалист
На 5.50 - 3 греди 10х10 отвесни през 2.75 м. са ти идеални, ама ако имаш някакви метални много по дълъг живот ще имат от колкото дървото - все пак каквото си решиш, а и какво имаш под ръка де :roll: :?
Tsilkov - майстор
Като за начало кажи как ще монтираш панелите - хоризонтално или вертикално. Разгледай и по сайтовете на фирмите за панели брошури, клипове и детайли на монтаж - доста полезни неща ще откриеш. Например сдвояването в едната посока на панела ти трябват едни 50-20 см повърхност за да ги хванеш, а после иска и капачка..........Ако монтираш вертикално например тези моменти се улесняват максимално. За дървото нямаш никакви грижи - даже е по-лесно за работа.

Тема "Постройка с термопанели и дървена конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: