• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ring - напреднал
Да, цените са за 2011г. лятото.
Вадим Владимиров - специалист
ring написа:
Писах по темата само, за да потвърдя написаните преди мен цени.
Наистина съм горд с направения покрив- мой си е, аз съм си го правил и знам, че е по-добър от 99% от покривите в България. Стария покрив беше на 60 години, така че новия трябва да издържи поне още 100 :) . Относно компромисите- те са част от ежедневието- тежко му на този, който не може да ги прави :)
Покривът наистина е 6-скатен, новата дървесина съм я обработил с масло и нафта, а старата (гредите на каратавана) с препарат, бетонов пояс ми се вижда излишен (къщата няма бетонни колони), ламарината е само поцинкована, билата са измазвани (не ми се даваха допълнително 350 лв за сухо било- бях си заделил бюджет 5000 лв, а излезна 6).
Общо взето съм изпълнил препоръките на Брамак за направа на покрив.
Някой е направил КОМПРОМИС
Прикачен файл:
SAM_0847.jpg
SAM_0847.jpg (109.86 KиБ) Видяна 3441 пъти
Прикачен файл:
SAM_0848.jpg
Прикачен файл:
SAM_0849.jpg
SAM_0849.jpg (92.84 KиБ) Видяна 3441 пъти
Прикачен файл:
SAM_0851.jpg
Прикачен файл:
SAM_0852.jpg
SAM_0852.jpg (109.03 KиБ) Видяна 3441 пъти
или това е ремонта за 9,99 лв./м2 , защото е "ПРИМОЦИЯ"
quadro - помощник
Вадим Владимиров написа:
С риск да бъда оплют, обруган ще ти кажа да смяташ от 120лв нагоре, за 1 кв.м. при положение, че си сменяш покрива. Но така като гледам други варианти нямаш.
Нямаше да се намесвам във разговора ви и то с такова закъснение, ако не бях препатил преди 7 години от майстори с подобно арогантно държание като Вадим Запорожан.

Имаше едно време в този форум един "хубавец" на име Филип Йонков замаскирал се като "Профи Строй". Та неговия девиз беше - "Ние работим качествено, останалите евтино!!!" Тогава бяха лоши времена за мен защото хем бързах, хем пазара беше в своя пик. И се предоверих точно от подобни изхвърляния, точно от този форум.

Разгледах фейсбука на Вадим Запорожан и забелязах подобен подход със снимки с "колегите от япония", "колегите от полша" и други чужди снимки. Видях, че липсват и цени на сайта му. Което за мен е обидно отношение към клиента.

Може да е професионалист - все пак има регистрирана фирма. Но самото му държание ме кара, като човек неспециалист и търсещ хора да му свършат качествена работа, да не му се доверя.

Така че уважаеми майстори, ние потребителите на вашите услуги ценим труда ви, но и вие ни ценете като хора, а не се отнасяйте към нас като някакви тъпоумни овци. Защото "Профи Строй" вече го няма, но нас все още ни има.
Christo - майстор
Не познаваш човека, не плюй по него! А че покривът не е доизкусурен-не е! По билата се кове летва с подходяща височина, върху нея се слага специална метално-битумна лента и отгоре капаците лягат върху летвата, не върху циглите. Така ръбът става прав и отпада нуждата от грозното и нетрайно подмазване. Например: http://www.bramac.bg/produkti/pokrivni- ... /bilo.html Има и други кусури.
quadro написа:
Вадим Владимиров написа:
С риск да бъда оплют, обруган ще ти кажа да смяташ от 120лв нагоре, за 1 кв.м. при положение, че си сменяш покрива. Но така като гледам други варианти нямаш.
Нямаше да се намесвам във разговора ви и то с такова закъснение, ако не бях препатил преди 7 години от майстори с подобно арогантно държание като Вадим Запорожан.

Имаше едно време в този форум един "хубавец" на име Филип Йонков замаскирал се като "Профи Строй". Та неговия девиз беше - "Ние работим качествено, останалите евтино!!!" Тогава бяха лоши времена за мен защото хем бързах, хем пазара беше в своя пик. И се предоверих точно от подобни изхвърляния, точно от този форум.

Разгледах фейсбука на Вадим Запорожан и забелязах подобен подход със снимки с "колегите от япония", "колегите от полша" и други чужди снимки. Видях, че липсват и цени на сайта му. Което за мен е обидно отношение към клиента.

Може да е професионалист - все пак има регистрирана фирма. Но самото му държание ме кара, като човек неспециалист и търсещ хора да му свършат качествена работа, да не му се доверя.

Така че уважаеми майстори, ние потребителите на вашите услуги ценим труда ви, но и вие ни ценете като хора, а не се отнасяйте към нас като някакви тъпоумни овци. Защото "Профи Строй" вече го няма, но нас все още ни има.
Познаваме ли се?
Откъде си сигурен, че "Профи Строй" го няма? Всички "колеги" от Самоков и Кюстендил имат фирми завършващи на "........Строй". Относно снимките. Добре, че съм споделил снимки на колеги от Япония, Полша, Германия, Австрия , че да видиш как се правят покриви. "Споделил"- думата разбираш ли я? Това не са мои снимки и ги споделят доста колеги от други държави. А снимките ми в албумите са лично мои. И, още нещо. Аз на никой тук, в този форум не съм се натискал да му правя каквото и да било. За разлика от другите майстори аз си споделям занаята. С каквото мога да съм полезен го правя.
quadro - помощник
Вадим Владимиров написа:
Познаваме ли се?
Откъде си сигурен, че "Профи Строй" го няма? Всички "колеги" от Самоков и Кюстендил имат фирми завършващи на "........Строй". Относно снимките. Добре, че съм споделил снимки на колеги от Япония, Полша, Германия, Австрия , че да видиш как се правят покриви. "Споделил"- думата разбираш ли я? Това не са мои снимки и ги споделят доста колеги от други държави. А снимките ми в албумите са лично мои.
Нямам намерение да се запознаваме, казах само гледната позиция на хората от другата страна. Не злоупотребявайте с времето и наивността на клиентите! Големите приказки за качество (разбирай пари) си ги запазете за тесен семеен кръг! Това за споделянето на снимки от колеги от Япония, Полша е доста наивно обяснение защото представлява елементарна техника за пълнене на контент използвана от начинаещи интернет предприемачи решили да осребрят присъствието си в мрежата. Ако имаше такъв афинитет към качеството можеше да си направиш сайта по-полезен или поне с работещи линкове!

редакция: И да, Профи Строй не само че не съществува, но има и голяма вероятност Фильо да е в затвора в момента. Поне преди бях чел някъде, че го издирват от полицията.
Вадим Владимиров написа:
И, още нещо. Аз на никой тук, в този форум не съм се натискал да му правя каквото и да било. За разлика от другите майстори аз си споделям занаята. С каквото мога да съм полезен го правя.
Ако беше така нямаше да си си спожил линк към сайта в подписа си!!!

За съжаление с отговора ти ми се затвърди неприятното усещане за Déjà vu.
Последна промяна от quadro на ср юли 16, 2014 10:02 pm, променено общо 2 пъти.
quadro написа:
Вадим Владимиров написа:
Познаваме ли се?
Откъде си сигурен, че "Профи Строй" го няма? Всички "колеги" от Самоков и Кюстендил имат фирми завършващи на "........Строй". Относно снимките. Добре, че съм споделил снимки на колеги от Япония, Полша, Германия, Австрия , че да видиш как се правят покриви. "Споделил"- думата разбираш ли я? Това не са мои снимки и ги споделят доста колеги от други държави. А снимките ми в албумите са лично мои.
Нямам намерение да се запознаваме, казах само гледната позиция на хората от другата страна. Не злоупотребявайте с времето и наивността на клиентите! Големите приказки за качество (разбирай пари) си ги запазете за тесен семеен кръг! Това за споделянето на снимки от колеги от Япония, Полша е доста наивно обяснение защото представлява елементарна техника за пълнене на контент използвани от начинаещи интернет предприемачи решили да осребрят присъствието си в мрежата. Ако имаше такъв афинитет към качеството можеше да си направиш сайта по-полезен или поне с работещи линкове!
Вадим Владимиров написа:
И, още нещо. Аз на никой тук, в този форум не съм се натискал да му правя каквото и да било. За разлика от другите майстори аз си споделям занаята. С каквото мога да съм полезен го правя.
Ако беше така нямаше да си си спожил линк към сайта в подписа си!!!

За съжаление с отговора ти ми се затвърди неприятното усещане за Déjà vu.
Яд те е, че си видял по-хубави покриви от твоя, нали? :wink:
Фитилчо - майстор
Вадим Владимиров написа:
аз си споделям занаята. С каквото мога да съм полезен го правя.
Това е АБСОЛЮТНО ВЯРНО, и никога не ми е отказал да ми даде съвет, дори и на лични. :prayer:
А аз съм никой, не го познвам, не си правя реклама, просто един ентусиаст, който има нужда от занаят, за да си направи покрива сам ...
quadro - помощник
Фитилчо написа:
Вадим Владимиров написа:
аз си споделям занаята. С каквото мога да съм полезен го правя.
Това е АБСОЛЮТНО ВЯРНО, и никога не ми е отказал да ми даде съвет, дори и на лични. :prayer:
А аз съм никой, не го познвам, не си правя реклама, просто един ентусиаст, който има нужда от занаят, за да си направи покрива сам ...
Абсолютно вярно е, и че Профи Строй имаше искрени почитатели тук (отделно и клакьори). Това беше най-гадната част от измамата. Най-вече затова се подведох. Доколкото виждам архива се пази, така че може сами да се убедите! Потърсете в Гугъл "profi stroi napravisam"!
vk - специалист
Имам няколко въпроса:
1.Нормално ли е такова полагане на подпокривно фолио Bramak Veltitech 120
между гредичките (5/5 см) и летвите (3/4 см)
2.Veltitech 120 е пароНЕпропускливо - няма ли да се създадат условия за задържане на влага и респ. гниене на дървения материал
3. Коване с гвоздеи - летвите се коват с 1 брой гвоздей върху гредичките (разположени на 60 см). Това не е ли основание за нестабилност? Не трябва ли да се завинтват с винтове за дърво ?
Изображение, Изображение
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: