Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
korkodil - помощник
Помощ за избиване на прозорец в стена от камък(((( има ли майстори тук за това начинание ?
ESPACE - майстор
Каква е свръзката между камъните?
ArturDent - Почти Безобиден
korkodil написа:
Помощ за избиване на прозорец в стена от камък(((( има ли майстори тук за това начинание ?
1. Италия?
2. Каква е свръзката между камъните?
3...
n...

А колко много щеше да говори една снимка...
korkodil - помощник
В България :) а свръзката знам ли какво е не е цемент правена е отдавна 60 см дебела от ония дет не падат и 200 години ))))) имам виждане за това строителство тук в Италия
Pooh - майстор
korkodil написа:
В България ...
Няма проблем, мини да ме вземеш утре сутринта към 8:00-8:30 и за един ден ще стане! :wink:
nikolson - майстор
korkodil написа:
В България :) а свръзката знам ли какво е не е цемент правена е отдавна 60 см дебела от ония дет не падат и 200 години ))))) имам виждане за това строителство тук в Италия
Корки, не се коркай, ама много малко инфо има, за да ти даде човек полезен съвет. Като правиш отвор, може да се наложи да имаш щурц, може да не трябва. Може да трябва пояс, допълнително укрепване, много неща. Изваждането на камъка е най-лесното.
korkodil - помощник
Здравейте
Не се коркам - това за nikolson ...което не го мога, не го мога и си търся човек да го свърши :)затова пиша помощ а не съвет ))) а и не знам какво е щурц и другите термини там ваши
А колкото до pooh благодаря ти за отзивчивостта , как се завърна есента ще потърся контакт с теб или с който прояви желание, става дума за Стара Загора )))))
jekasus - майстор
60 см зид камък, значи около 100-годишна къща, както и при мен :-D Дървен гредоред държи стените.
Колко широк ще прозореца? Че част от тези дървени греди са подложни на покрива.
korkodil - помощник
Ами да някъде там и е гредоред това е на първя полуприземен етаж, ползвано е за маза но искам да преместя кухнята там и искам светлина.Ще се опитам да кача снимка.На тази стена дето са облегнати радиаторите на нея искам да направя може да не е стандартна височина но да е по широк.

Прикачен файл

DSCN6598.JPG

Тема "Помощ за избиване на прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: