Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Благодаря за мненията Ви ! Нямам намерение да сменям покрива,а ще го ремонтирам,защото повече от 80-90%, материала е здрав и читав :) ! Просто смятам да подменя поизгнилият материал, ще сложа мушама върху "клечките" (папура :) ) ще накова двойна скара и ще си положа старите керемиди отгоре ! Разбира се и ще сложа улуци там където няма ! А след това ,ще ви постна малко снимки :)
Фитилчо - майстор
Махай керемидите и сложи нещо леко ! Ламарина/битум.
Аз не съм много фен на битума а и той изисква дъсчена обшивка/ОСБ а ламаринените керемиди можеш да ги навиеш на двойна скара.
Разликата е в килограмите в ПЪТИ .
kozl - майстор
Лек покрив - ама трябва да се привърже, че да не литне при по-силен вятър. Че помня случай да излети един двускатен с керемиди дори. След което го правихме отново с подсилени връзки м-у дървените елементи и привързване към пояса - па на тая къща има ли пояс, май не.
BLUEPUPIL - майстор
wijko написа:
Та въпросът ми е ,има ли смисъл да направя на северната стена , 3 стъпки(пети,колони ) ,в средата и по 2-та края ,за укрепване ?
За да минимализираш разходите -4 бр. стъпки на ъглите (отвън) + 1бр. по средата (вътре) + 4бр. "г"-образни колони + 1 бр. централна колона + 4 бр. стоманобетонни или стоманени греди (отвън) + 4 бр. стоманени или по-големи дървени греди (отвътре) ,разделящи къщата на четири части. Върху новите греди, стъпва преработеният покрив.
VLADO66 написа:
само че трябва нов покрив.Като го раздгнеш свали 2-3 реда тухли и направи бетонов пояс.
Не изливай греди над тухлените зидове- пукнатините ще се увеличат.
agro написа:
wijko написа:
Преди 15 -16 години е имало наводнение в селото !
Където е текло, пак ще тече! Ново наводнение е 99% сигурно, питай препатилите, дето като мене са си купили имот, който уж никога не се е наводнявал, а после се оказва, че се наводнява през 15 - 20 год. Като натовариш основите с още бетонови пояси, как ли ще се държи къщата при следващото наводнение?
Присъединявам се към риторичният въпрос.
agro написа:
wijko написа:
И се чудя дали да приема това укрепване,или да пусна тези пари за подмяна,на колкото се може повече дървен материал за покрива
Почва се отдолу и се върви нагоре,покрива най-накрая.
m_markovski написа:
Относно стените и пукнатините - щом ще мажеш къщата можеш предаритено да анкерираш поцинковани мрежи за замазка (има ги по складовете 2х1м, около 6-7лв бройката) и да мажеш върху тях с богат на цимент разтвор. Така допълнително ще укрепиш стените и ще разпределиш евентуални напрежения.
На това му се вика замазване на проблема и се прилага само, ако къщата ще се продава. Натоварването с външна мазилка преди покрива да стъпи върху нови колони не е за препоръчване.
VLADO66 написа:
Пак повтарям-колоните не са ти приоритет,По-добре направи покрива.
Не и не.
m_markovski написа:

В резюме пак ще се съглася с Владо - аз бих започнал с подмяна на покрива и пояс, за да съм спокоен след това за всичко останало.
НЕ
Вадим Владимиров написа:
Ами колегата по-горе ти го каза. Не си струва да правиш каквото и да било отдолу без да си оправил покрива. А покрива ти е за смяна. Ако си го правиш сам ще ти помагаме (със съвети), разбира се.
Обратно-Не си струва да правиш каквото и да било отгоре без да си оправил носещите елементи.
Svetoslavoff1 - майстор
BLUEPUPIL написа:
wijko написа:
Та въпросът ми е ,има ли смисъл да направя на северната стена , 3 стъпки(пети,колони ) ,в средата и по 2-та края ,за укрепване ?
За да минимализираш разходите -4 бр. стъпки на ъглите (отвън) + 1бр. по средата (вътре) + 4бр. "г"-образни колони + 1 бр. централна колона + 4 бр. стоманобетонни или стоманени греди (отвън) + 4 бр. стоманени или по-големи дървени греди (отвътре) ,разделящи къщата на четири части. Върху новите греди, стъпва преработеният покрив.
VLADO66 написа:
само че трябва нов покрив.Като го раздгнеш свали 2-3 реда тухли и направи бетонов пояс.
agro написа:
wijko написа:
Където е текло, пак ще тече! Ново наводнение е 99% сигурно, питай препатилите, дето като мене са си купили имот, който уж никога не се е наводнявал, а после се оказва, че се наводнява през 15 - 20 год. Като натовариш основите с още бетонови пояси, как ли ще се държи къщата при следващото наводнение?
agro написа:
wijko написа:
И се чудя дали да приема това укрепване,или да пусна тези пари за подмяна,на колкото се може повече дървен материал за покрива
m_markovski написа:
Относно стените и пукнатините - щом ще мажеш къщата можеш предаритено да анкерираш поцинковани мрежи за замазка (има ги по складовете 2х1м, около 6-7лв бройката) и да мажеш върху тях с богат на цимент разтвор. Така допълнително ще укрепиш стените и ще разпределиш евентуални напрежения.
На това му се вика замазване на проблема и се прилага само, ако къщата ще се продава. Натоварването с външна мазилка преди покрива да стъпи върху нови колони не е за препоръчване.
VLADO66 написа:
Не и не.
m_markovski написа:

В резюме пак ще се съглася с Владо - аз бих започнал с подмяна на покрива и пояс, за да съм спокоен след това за всичко останало.
НЕ
Вадим Владимиров написа:
Ами колегата по-горе ти го каза. Не си струва да правиш каквото и да било отдолу без да си оправил покрива. А покрива ти е за смяна. Ако си го правиш сам ще ти помагаме (със съвети), разбира се.
Обратно-Не си струва да правиш каквото и да било отгоре без да си оправил носещите елементи.
Може би има рационално зърно в поста Ви, но не прави добро впечатление тоталното отричане на споделеното от уважавани съфорумци.
Svetoslavoff1 - майстор
BLUEPUPIL написа:
wijko написа:
VLADO66 написа:
agro написа:
wijko написа:
agro написа:
wijko написа:
m_markovski написа:
VLADO66 написа:
Не и не.
m_markovski написа:

НЕ
Вадим Владимиров написа:
Може би има рационално зърно в поста Ви, но не прави добро впечатление тоталното отричане на споделеното от уважавани съфорумци.
Svetoslavoff1 написа:
Какво означава това :- тоталното отричане на споделеното от уважавани съфорумци ???? Смятам че всички тук са равни и всички мнения са добре дошли !Всеки има право на мнение ми се струва ! :? !Благодарен съм на всеки един участвал в моята тема,независимо от това дали е уважаван или не :) !
XEON - помощник
Svetoslavoff1 написа:
Значи излиза ,че целта на постовете е да правят добро впечатление...... И какво означава :уважавани съфорумци?- та нали форума е демократично и свободно виртуално пространство, целящо да разкъса оковите, които се поставят от търговци , строители и майстори с цел да приземят полета на мисълта на всеки , който дръзне да си направи нещо сам със собствените си ръце..... Значи има два вида участници: първите, многобройните са просто съфорумци , а вторите, превилегированите са уважавани съфорумци. Да ви е честита дискриминацията.
VLADO66 - майстор
Блунезнамкаквоси обича да отрича и да се бута сред строителите :)
BLUEPUPIL - майстор
VLADO66 написа:
Блунезнамкаквоси обича да отрича и да се бута сред строителите :)
Ако продължавате да давате нерационални съвети , официално ви заявявам, че направо и без повече да му мисля ще се дистанцирам от вас. :lol:

Тема "Относно селска къща с пропуквания и покрив за ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: