• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
180m2 - приготви си между 180 до 220 Евро за м2 груб строеж.
Имай готовност за 40 000 Евро.
Много зависи от проекта ти.....
dimenen - напреднал
Благодарско pipbel,се се надявах че може да е по евтино.Ще трябва да сменям идеите си иначе няма да успея да построя нищо. :cry:
Teodor80 - специалист
Здравейте,така ли не се намери един да каже:-строих това и това ето снимки излезе ми еди колко си.Ви в момента се карате за работата на архитекта-ми негова си е без него не става такаче ще се плаща.Хайде дано някой каже нещо защото съм на две.Да си купя някой бордей и да го дооправям или да си построя нова къща което ще е по добре ама имам място извън града и е кофти комуникация не е като сега живея на центъра в Добрич ама в блок.И се двуомя какво да правя.
Gandalf - специалист
Това е цяла друга тема.
Щом имаш място спестяваш много пари, но мен
винаги ме е плашила поддръжката на една къща, особенно отоплението. Иначе нищо по хубаво от нова къща!!!
dimenen - напреднал
Здрасти на всички,отдавна не съм писал,но вече съм на линия.Вече имам проект и си търся фирма или бригада са строителство в Пловдив.Някой може ли да ми помогне,някой който е доволен или поне не е разочарован от някой.Благодаря предварително.
Стефан - майстор
Gandalf написа:
....Моята задача е да направя конструкцията на къщата, да разположа колони, греди, да сметна армировката в плочите, в гредите, в колоните, във фундаментите били те единични или ивични.
Да си сложа подписа и печата, с които гарантирам за конструкцията.
Още ли мислиш, че е работа за 2-3 часа?
Аз досега типова къща не съм правил всички са различни и на всяка конструкцията и я мисля отначало.
Да, все още мисля така. Айде да не са 2-3 часа, но не са повече от 1-2 дни. Заедно с кафетата :lol:
Вече добих достатъчно опит. А ти, щом правиш конструкцията, смяташ армировката, и си слагаш подписа и печата, за да гарантираш конструкцията, все още ли мислиш, че за това е нужно да се заложи по 123 кг желязо в 1 куб.м. бетон М20? И трябва ли да се презастраховате с проекти, при които сградата трябва да издържа на земетресение по 9 степен по скалата на Рихтер? Колко процента от сградния фонд в България отговаря на тези изисквания?
Такова чудо даже и архитектите на Хитлер не са предвиждали :lol:
prascho - майстор
В американски предавания доказаха, че колкото ВПОВЕЧЕ желязо и бетон има конструкцията толкова по-неустойчива е на земетресения Стефане. Има едно свойство гъвкавост на сградния фонд :) .
Стефан - майстор
Да де, ама иди го докажи това на съвременните строителни инженери. За тях и Колю Фичето е простак :lol:
Gandalf - специалист
Ще те помоля като не разбираш нещо да не го коментираш.
Мога да кажа и по-силни думи, но не иска да падам до твоето
ниво.
Не разбра ли най-накрая като си "натрупал" опит, че нормите в проектирането са равносилни на закон, и че който не ги спазва
може да бъде съден.
Ти прави каквото си искаш, построй си къщичката и се моли армировката да е достатъчно, че лошото се случва само веднъж.
Стефан - майстор
В спора се ражда истината. Но ти не спориш, а само си държиш на високото ниво. Без да казваш нищо конкретно :?
За новото строителство е ясно, че трябва да са здрави като бункери, за да спи спокойно конструктора. Но какво трябва да правят останалите 99% обитатели на стари сгради? Защото за тях всеки момент е предпоследен и да очакват да се случи непоправимото. Ама че логика????
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: