Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
StanZ - специалист
legionerabg, не се сърди на колегите. Задаваш въпроси без да дадеш никаква информация освен малко квадратура.

Това което аз разбрах е, че искаш да купиш двор (площ?) в който има вдигнати зидове на 1ви етаж от къща (обща квадратура?) ... щото другото ще го събаряш и правиш ново. При това не знаеш какви са основите. С 30к, ако започнеш от нула с малко късмет ще стигнеш до този етап, с тази разлика че ще имаш здрави основи, вдигнати зидове на 1вия етаж и изляти колони. После за нагоре въпросите които си задал са излишни ... конструкцията ще издържи. Нещо важно, предварителните сметки на 'крак' и реализиране на проект са в различни измерения и никога не се срещат.

ПП: Моят съвет е не бързай да купуваш. Направи малко снимки и ги сподели тук да видим и да обсъдим. Питай собствениците какви са основите, има ли колони и колко са. Ако имаш познати в сферата, плати си за оглед и консултация.
legionerabg - помощник
Приятели не искам да се заяждам защото все пак е бъдни вечер но от всичко което сте ми писали си вадя извода че разбирате колкото мен.Да не говорим че някои хора се заяждат с мен за правописа че и документи немога да си попълня.Това ли е най важно.Аз говоря покупка на стара къща а друг ми пише двор площ.ПАК КАЗВАМ ПОКУПКА НА СТАРА КЪЩА НА ДВА ЕТАЖА КАТО ВТОРИЯ ДА СЕ СЪБОРИ И ДА СЕ РАЗШИРИ.СЛЕД РАЗШИРЕНИЕТО СТАВАТ 3 СТАИ ПО 20 КВАДРАТА ПЛУЮС 10 ЗА БАНЯ ОСТАВАТ ЕДНИ 10 КВАДРАТА ЗА КОРИДОР ЕВЕНТУАЛНО.20 КВАДРАТА СТАЯ 5 МЕТРА ШИРОКА И 3 МЕТРА ВИСОКА.ЗА ПРЕГРАДНИТЕ СТЕНИ ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ИЗПОЛЗВАМ СТАРИТЕ ЕДИНИЧКИ 3 СТАЙ ПО 20 КВАДРАТА 5 ШИРОКА И 3 ВИСОКА
radius - майстор
Градуса се покачва :lol: .
Тук вярно не разбират - и аз го установих, макар, че не съм отскоро тук. Добре, че всичко знам и мога, та почти си завърших къщата сам.
dadko - майстор
legionerabg написа:
от всичко което сте ми писали си вадя извода че разбирате колкото мен.
.
Това вече го приемам за обида към всички от форума и в частност- писалите в темата ти.
В такъв случай няма как да се въздържа да не напиша -Ами що щеш тука тогава? Или ако трябва да съм по- груб точно на Коледа- К'ъф го дириш в тоя форум щом всички разбират колкото теб?
Те хората не един път вече ти написаха, че с 30-40К- няма да ти се получат нещата.
Айде, весели празници.
:drinkers:
P.S.
За да спре заяждането- бих те посъветвал да помолиш твоите приятели, които ще ти извършат доста от дейностите по строителството безплатно-да ти направят тези сметки, за които питаш тук.
Или ако все пак наистина искаш някой от форума да прояви това желание- дай повече информация. Стига си повтарял тези квадратури. Узнахме ги още в първия ти пост.
legionerabg - помощник
Аз не се обиждам и не обиждам.Просто не разбирам от строителство и затова се регистрирах за да може някой по компетентен човек да ме светне.Това което ви питах за парите дали ще ми стигнат ми е достатъчен отговор и затова няма да я купувам макар да е на много приемлива цена за къщите в района в който се намира.Затова ще изчакам.КАКТО СЕ КАЗВА ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.НЯКЪДЕ Е ДРАСНАТО КЪДЕ КОГА В КОЙ РАЙОН И ЗА КОЛКО ПАРИ ЩЕ КУПЯ НО ВАЖНОТО ЧЕ ЩЕ КУПЯ.ЗАЩОТО В ТЕЗИ ПАНЕЛКИ НЕ СЕ ВИРЕЕЕ.БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ И ДОВЕЧЕРА ПОЖЕЛАВАМ ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ НА КОЛЕДА:supz: :prayer: :drinkers:
gechev - специалист
legionerabg, много бързо даваш назаден. Не се отказвай толкова лесно, а послушай съветите на хората от форума да пуснеш снимки на къщата и имота. Направи и пусни снимки на стаите, подовете и покрива. Може да се разминеш с по евтин ремонт от едно срутване на втория етаж. Честита Коледа.
Salvador - специалист
Извинявай...ще ти дам един пример, за да видиш къде грешиш.
Искам да правя ограда и както си му е реда, си поръчах проект.То се казва "конструктивно становище", но си е пак проект, защото има вътре чертежи, арматурен план и т.н.
Арматурата не я помня колко тона беше сметната, ама бетона беше към 130 кубика. 100 лева на кубик е само бетона.Към това се добавя арматурата, разходи за труд, кофражи и т.н.
И още първия познат строител, който попитах евентуално за цена, ми каза тия документи да ги взема и да ги метна по пътя в някое дере. Ама да ги накъсам преди това, защото можело да ги намери някой и да тръгне да ги изпълнява. Над 30 хиляди лева само в ограда и то докато се покаже на 60см от терена.А нагоре какво правим...това е само бетоновата и основа.
Резултат- дадени без полза едни пари за реално неизпълним проект.

Иначе подкрепям напълно желанието ти за "развод" с панела, понеже там живот наистина няма, но това, дето искаш някой да ти го направи просто няма как да стане само на база квадратурата на плочите.Няма как.Пълно е със стари къщи по селата, които са строени без основи.Ако тази, дето евентуално/може би/ някога/ вероятно ще купиш е такава...какво правим?
briko - специалист
legionerabg написа:
Аз не се обиждам и не обиждам.Просто не разбирам от строителство и затова се регистрирах за да може някой по компетентен човек да ме светне.Това което ви питах за парите дали ще ми стигнат ми е достатъчен отговор и затова няма да я купувам макар да е на много приемлива цена за къщите в района в който се намира.Затова ще изчакам.КАКТО СЕ КАЗВА ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.НЯКЪДЕ Е ДРАСНАТО КЪДЕ КОГА В КОЙ РАЙОН И ЗА КОЛКО ПАРИ ЩЕ КУПЯ НО ВАЖНОТО ЧЕ ЩЕ КУПЯ.ЗАЩОТО В ТЕЗИ ПАНЕЛКИ НЕ СЕ ВИРЕЕЕ.БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ И ДОВЕЧЕРА ПОЖЕЛАВАМ ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ НА КОЛЕДА:supz: :prayer: :drinkers:
Честито Рождество и от мен !
1. Престани да пишеш с главни букви за щяло и нещяло.
2. Запитването към съфорумците трябва да конкретно за да получиш такъв отговор, даже се учудвам, че някой ти е отговорил, като махнем бъзиците :-D
3. Всички разбрахме, че мразиш панелното строителство, но няма как да те извадим от въпросното жилище.
4.Прочети всичките теми за възстановяване на стари къщи и ще можеш да си отговориш на повечето въпроси.
5.Практиката е доказала, че е много по скъпо да ремонтираш стара къща, отколкото да я построиш на ново.
6.Стара къща се купува за да не се проектира и прекарват комуникации на ново, а да се използват наличните.
7. Пример : укрепване на стара къща 60 кв.м./едно ниво/ за да не се разцепи - 5-6 000 лв. написано е тук, ама кой да чете и т.н.
8. Успех :)
legionerabg - помощник
Честито рождество и от мен.Това което ме интересуваше го разбрах.Благодаря още веднъж.
bisermonov - специалист
Посещавам го форума от време на време питал съм и са ми отговаряли и благодарение на форума съм си направил доста неща, каквото съм знаел съм го споделял надявам се да съм помогнал на някого. Определено не са приятни някои от отговорите спрямо теб но все пак това е България. Аз преди известно време също имах идея да си направя къщичка пусках теми отговорите бяха нещо подобни и с право, в смисъл че това къщичка е толкова непонятно съществително че едва ли има човек на земята да ми каже колко би ми струвала. Те са хиляди въпроси какво би си избрал за да си я направиш че няма да ми стигнат 500страници. Аз не съм много богат и преди време си правих ремонт на банята, купих си плочките и си викам банята ми е готова да ама не плочките се оказаха най-малкия проблем и разход, излезе ми към 4000лв. ремонта, на един познат му излезе 8000лв. а също така познавам човек на който само джакузито му струва 10 000лв. Та за да ти бъда от полза ще споделя какви оферти получих за къща около 100кв. м. на един етаж. 35 000лв. ми беше най-евтината оферта в северозападна България, или какво получавам срещу тези пари, изкоп , основи, плоча, зидария, втората плоча и покрив точка. И каже речи приключвам с финансите и отивам към заеми но неискам. Така че аз мисля че тези 30 000лв. ще ти стигнат за грубия строеж но там ти неможеш да живееш защото тепърва ще ти започнат разходите а като нямаш пари ти трябва време. Та аз ако се бях хвърлил да строя, ок щях да я направя но кога щях да я завърша и да вляза да живея може би след 5-10г. аз не съм богат и ще ми трябва време не искам да живея когато одъртея искам сега да живея в нея, и се отказах. Така прецених и работата ми намаля и несъжалявам че постъпих така, и това решение го взех пак благодарение на този форум защото тези малко негативни отговори те свалят на земята. Весели празници.

Тема "Купуване на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: