Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, имам въпрос относно преустройството на бившо заведение /кафе аперитив/ във жилище. Въпросното заведение е със застроена площ 146 м2 на един етаж и 40 м2 циментова площадка за маси на открито. Има ли някакъв закон който да забрани преустройството. Сега заведението граничи от 3 страни с тревна площ и квартални улици а от едната страна с предблокова площадка за паркиране . Заведението не е действащо от 7-8 години и сега се продава според мен изгодно та идеята ми е дали да го закупя и да направя ремонт и да се нанеса там вместо в сегашната панелка.
Tsilkov - майстор
Няма конкретна забрана да го използваш като жилище. Единствено се сещам че има значение какви са отстоянията от другите сгради и колко земя има това заведение. За да имаш обаче битова тарифа на тока и водата и да си сигурен че няма да имаш документални проблеми трябва да пуснеш "проект за преустройство" в общината.
Най много се притеснявам от това общината или някой друг да не каже че няма право на това преустройство. иначе заведението е за ремонт от всякъде. Трябва нова дограма и цялостна изолация отвън. Прекарване на ел. и ВиК инсталация и ревизия на съществуващия покрив.
И какво точно значи това" построена с отстъпеното право на строеж върху УПИ I "
Последна промяна от vaskonti на пон яну 12, 2015 6:11 pm, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
Изкарваш скциа на имота + нотариален акт - с тях отиваш в общината и внасяш искане за "Виза за проектиране" за обект "Смяна на предназначение от магазин в еднофамилна жилищна сграда". След 1-2 седмции ще си 100% наясно може или не може.

Тема "преустройство на заведение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: