• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
Варианта без дебела циментова замзка как ви се струва?
Ако искаш ламината да ти потъва под краката и да чуваш романтичното му скърцане - не е невъзможно :lol: По принцип има вариант да го направиш като сух под гипсокартон за сух под върху фибран, ама те така сантиметрите (да не говорим за парите)пак се вдигат. Да не говориш, че ще изгубиш акумулиращия ефект на замазката.
gechev написа:
ама аз бих си сложил една лека хидроизолацийка
Къде ще я сложиш и какво очакваш да постигнеш с нея? Същия въпрос имам за поистиролбетона?
gechev - специалист
Tsilkov написа:
gechev написа:
ама аз бих си сложил една лека хидроизолацийка
Къде ще я сложиш и какво очакваш да постигнеш с нея? Същия въпрос имам за поистиролбетона?
Хидроизолацийката за запълване евентуални пукнатина в бетона за предотвратяване проникването на радон, а полистиролбетона ще направи от 3 см изолация от фибран на 5 см. + замазка. Няма достатъчни нива, така разбирам положението.
kuuuuuul - майстор
А подово ще има ли,според мен е силно препоръчително?
boqnkov - специалист
За подово се чудя единствено за електрическо, в случаите когато климатика издъхне или цялото семейство е за по -дълго в къщи ( празници ). Следобеда, говорих с човек занимаващ се със замазки и мазилки и ми каза 5см фибран, 5см замазка и 1см гранитогрес т.е. Готов под на 11см от плочата. :)
stenmark - специалист
Сега някой да обясни каква е идеята на тези 5см фибран.Ако е за топло ще се спукам от смях,да не говорим че финиша е гранитогрес.Ако наистина имаш 10/11см направи си дюшеме и между майките сложи вата.Ако не ти се занимава с дюшеме ,на направената скара закови пдч или осб и отгоре паркет.Няма мокри процеси и наистина ще имаш топъл под.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Сега някой да обясни каква е идеята на тези 5см фибран.
Точно за топлоизолация е.
stenmark - специалист
Tsilkov написа:
stenmark написа:
Сега някой да обясни каква е идеята на тези 5см фибран.
Точно за топлоизолация е.
Блажени са вярващите =D>
kuuuuuul - майстор
boqnkov написа:
За подово се чудя единствено за електрическо, в случаите когато климатика издъхне или цялото семейство е за по -дълго в къщи ( празници ). Следобеда, говорих с човек занимаващ се със замазки и мазилки и ми каза 5см фибран, 5см замазка и 1см гранитогрес т.е. Готов под на 11см от плочата. :)
Да разбирам ли че ще се отопляваш с климатици :? Колко ще бъдат?
StanZ - специалист
stenmark написа:
Ако е за топло ще се спукам от смях,да не говорим че финиша е гранитогрес.
:)
Не, не е за топло ... той не грее! Нито поема, нито отдава топлина, както също и със студа!! Просто термоизолация. Гранитогреса, както и всички продукти от естествен и изкуствен камък имат точно обратните свойства на фибрана. Те отдават ... каквото са акумулирали. В случаите без термоизолация под тях, отдават студа от основите, а когато има фибран плочите акумулират стайната температура.
stenmark - специалист
Значи ако е за топло грее-желязна логика.Не знаех че външната изолация грела.Или тя не е топло-изолация,а термо =D>.Хубави думи си написал за това какво ще направи гранитогреса,но що така никой не ходи бос зимата по него или децата на него да си играят.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: