Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
манихеин - специалист
Разрешение за строеж на оранжерия до 200 кв.м. не се изисква, когато е върху земята. Същото важи и за стопански постройки (допълващо застрояване). Не се изисква разрешение за подмяна на покрив. Но в случая променяш конструкция и фасада на сграда, без цялостен проект едва ли ще минеш.
Didaki - помощник
Ivouz,благодаря,задължен съм ти,вторият вариант също съм го обмислял,но доколкото знам по закон оранжерията трябва да има 3 метра отстояние от улицата (
ivouz - специалист
То на улицата няма да е оранжерия а витрина само.
ivouz - специалист
Я кажи ,това нещо с найлон ли ще бъде както в селото ти или стъкла ?
При последната буря в Бургаско вятъра вдигнал оранжериите заедно със металната конструкция на едни познати!
nikolson - майстор
ivouz написа:
Той е писа с поликарбонат, ама това с "парашута" е много важно. Имам оранжерия и знам за какво става дума. Хем на земята. Голям муй е, особено като не е затворена и няма кой да затвори, а излезе силен вятър.
Didaki - помощник
ivouz написа:
При последната буря в Бургаско вятъра вдигнал оранжериите заедно със металната конструкция на едни познати!
С плоскости-поликарбонат,знам за бурите,смятам да я укрепя добре....Ефекта на парашута би се получил ако е отворена само откъм едната страна,но при положение че е от четирите вятърът ще си минава през нея.
nikolson - майстор
И при едно отворено място става. Има някакво значение и атмосферното налягане. Особено пролетно време, появи се от петнайсетина години, от три-четири започна да се случва и есенно. Нямам обяснение, само наблюдение.
ivouz - специалист
Да ама през поликарбоната няма да се виждат хубавите цветове на кактусите .Шега.
Didaki - помощник
nikolson написа:
И при едно отворено място става. Има някакво значение и атмосферното налягане. Особено пролетно време, появи се от петнайсетина години, от три-четири започна да се случва и есенно. Нямам обяснение, само наблюдение.
Преди години точно като завърших оранжерията на село ноща мина истинско мини-торнадо-на другият ден намерих половината армиран найлон от покрива,около 50м2 в съседният двор! а вратата на външната тоалетна беше изкъртена от пантите и захвърлена на 5 метра....Датата беше към 20ти юни,даже го има заснето торнадото на видео ако сте чували за село Костанденец...мммдаа,климата у нас определено не е оня от миналият век.Ето го видеото,само че това е друго,през април месец: http://vbox7.com/play:9fdef28d

Тема "Мога ли да си направя оранжерия върху къщата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: