Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Нямам нужда от диагонали...

Между колоните на 60 см височина ще имам бетонени стени с мрежа 6 мм заварена за колоните :wink: и нагоре дъски
nobreak - специалист
Фитилчо написа:
Нямам нужда от диагонали...

Между колоните на 60 см височина ще имам бетонени стени с мрежа 6 мм заварена за колоните :wink: и нагоре дъски
Интересно....за какво ще се използва постройката?
bulhomes2 - майстор
Фитилчо, ти скоро в твоята тема питаше кое как да направиш, сега взе и акъли да раздаваш как СЕ прави. Много бързо стана конструктор. Хората по 5 години го учат, ти с една тема... По-редно е да кажеш, че ти така си го направил, а не че точно така трябва. Не се засягяй! Нищо лично, но не е редно да раздаваш с лека ръка категорични съвети за животозастрашаващи конструкции. Не съм конструктор, но съм инженер и не бих спал в твоята конструкция.
Фитилчо - майстор
Булхоме, как ти се вижда като инженер тази 40/40-50/50 конструкция, би ли спал в нея? На мен ми се вижда несериозна (меко казано) :? А пълнежа от профили за гипсокартон :shock:

Добре казвам го - АЗ така съм го направил :)
Постройката ще се обитава

Не, сериозно, би ли си направил къща от 40/40 - това е профил за дворни врати :? Вратите са ми от 50/50

Честно казано, като монтирах покрива усетих, че конструкцията се клати леко, не много но се клати и това е от 100/100/5 със 6 колони в 9 метра отвор :shock:
Имам диагонали на последните колони и освен оптва ще го спъна с бетонени стени до 60 см, изляти между колоните и втре армирани с мрежа заварена за колоните :|
svata - помощник
Вземи и по4ваи да зидаш с тухли,4е като гледам тези снимки и акъли дет ти дават, маи по лесно ще е да построиш Аифеловата кула!
bulhomes2 - майстор
Не мога да му дам съвет, защото тия работи съм ги учил информативно преди 20 години. Може и да има конструктори във форума, които да му помогнат, но аз не мога. Нежилищни постройки си ги правя "на око", но за жилищните си плащам на проектант.
nobreak - специалист
Няма да живея в тази постройка....идеята ми е да е оптивално като цена и здравина. Не искам проектанти и конструктори, вилата е строена без тях и е удържала на всички земетресения без дорида се напука. Не искам от вас да се подпишете под това, което сте казали, а мнение. Достатъчно сме умни да преценим какво до правим...
bulhomes2 - майстор
nobreak написа:
....идеята ми е да е оптивално като цена и здравина....
Е, дървено тогава. Няколко човека вече ти казаха.
nobreak - специалист
bulhomes2 написа:
nobreak написа:
....идеята ми е да е оптивално като цена и здравина....
Е, дървено тогава. Няколко човека вече ти казаха.
Само мен ли ме притеснява, че няма да е сух материала....Като компромисен вариант си мисля май основната рамка да е от профил 10х10, а между профилите греди 10х10...
stenmark - специалист
Фитилчо в грешка си за профилите които са дадени на предходна страница.Това си е CW 100 ,а не както предположи 40/50.Само за инфо няма CW 40.С метална конструкция става най-бързо,но си трябва кадърен специалист.Понеже профилите са 100/100/5 и от вътрешна страна не можеш да имаш отклонение повече от един картон или грубо 1см.

Тема "Въпрос за здравина на конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: