Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
До колкото разбрах то покрива му е готов!
toni_g79 - специалист
Вадим Владимиров написа:
И какви дюзи и налягане има, че да мине маслото през тях? И защо трябва да побългаряваме всичко?
Директно на обекта
Изображение
То фасадна боя минава през дюзите,ти за масло се учудваш,налягане 3300пси или 227бара(каквото и да означава това).Убеден съм,че маслото в суха дървесина ще напие по-добре отколкото в мокра....Смятам,че и моя,и твоя вариант са еднакво побългарени :-D .При имреггниране с масло на мокра дървесина как ще взаимодействат влагата и маслото,и после как тази влага ще излезне?.Писах с какво според мен е хубаво да се импрегнира мократа дървесина.....Не ме е имало когато са правили покрива,иначе щях да го импрегнирам(на обекта) с бохемит предполагам,и след 3-4г с масло.Но както казах това си е мое мнение :)
Иначе покрива си е обикновен греди и летви върху гредоред,без мембрани,обшивки и такива...и така :)
velichkov80 - помощник
Засега разбрах че Бохемия, Резистол са двата препарата,който мога да ползвам(понеже аз не вярвам че ще ги направят както трябва и най вече ще намажат всичките,аз ще си го пръскам сам).Не разбрах ако е влажен мокър материала може ли да се маже.Ако не може, как ще се напръска след като е монтиран....????
Благодаря
VLADO66 - майстор
При монтирана дървения съм пръскал Бохемит с лозарска пръскачка.
lov - майстор
С най-обикновенно електрическо пистолетче на райдер импрегнирах една дървена барака с масло. Верно че маслото редичко компресорно но вървеше по добре и от латексова боя. Операцията я правих на две ръце с интервал 20 дена. Вратата си беше от напълно мокър материал и си напи задоволително добре че даже и после е мината с лак на водна основа. Между двете снимки мисля че има разлика около една година. И лака си стои което означава че маслото достатъчно добре е напило въпреки, че за да засъхне я чаках пак толкова

Прикачен файл

P1000340.JPG

Прикачен файл

P1000653.JPG
Вадим Владимиров - специалист
toni_g79 написа:
Вадим Владимиров написа:
И какви дюзи и налягане има, че да мине маслото през тях? И защо трябва да побългаряваме всичко?
Директно на обекта
Изображение
То фасадна боя минава през дюзите,ти за масло се учудваш,налягане 3300пси или 227бара(каквото и да означава това).Убеден съм,че маслото в суха дървесина ще напие по-добре отколкото в мокра....Смятам,че и моя,и твоя вариант са еднакво побългарени :-D .При имреггниране с масло на мокра дървесина как ще взаимодействат влагата и маслото,и после как тази влага ще излезне?.Писах с какво според мен е хубаво да се импрегнира мократа дървесина.....Не ме е имало когато са правили покрива,иначе щях да го импрегнирам(на обекта) с бохемит предполагам,и след 3-4г с масло.Но както казах това си е мое мнение :)
Иначе покрива си е обикновен греди и летви върху гредоред,без мембрани,обшивки и такива...и така :)
Аз не виждам кое съм побългарил. Това, че съм ползвал Резистол от един от най-големите вносители или, че съм го импрегнирал във вана, която сглобих на обекта? Напишете в Google "импрегниране с отработено масло", но на английски и вижте за какво използват отработеното дърво при обработка на дървесина.Доколкото разбрах, за пилчарници, ферми и т.н., за да се намали въздействието на урината и против термити. Ако твоята къща я смяташ за, с извинение, за ферма или имаш термити наоколо то си на правилния път.
velichkov80 - помощник
Аз не бих рискувал с отработено масло.....
toni_g79 - специалист
Вадим Владимиров написа:
Аз не виждам кое съм побългарил. Това, че съм ползвал Резистол от един от най-големите вносители или, че съм го импрегнирал във вана, която сглобих на обекта? Напишете в Google "импрегниране с отработено масло", но на английски и вижте за какво използват отработеното дърво при обработка на дървесина.Доколкото разбрах, за пилчарници, ферми и т.н., за да се намали въздействието на урината и против термити. Ако твоята къща я смяташ за, с извинение, за ферма или имаш термити наоколо то си на правилния път.

Побългарил си този метод https://www.youtube.com/watch?v=UB6vPrNwOFw .... Като цяло,при нормалните държави,дървото което се продава е обработено против гадини,и понеже тук не е така се налага да ..... какво.... ПОБЪЛГАРЯВАМЕЕЕ :wink: Така,че не се впрягай излишно.Подпокривното ми пространство е празно ,отворено и проветриво,така че не ме притеснява с какво ще го мажа .....
Вадим Владимиров - специалист
Пак си в грешка. Това, което си показал е един от методите.
А ето за какво ти говоря аз Резистол
toni_g79 - специалист
Вадим Владимиров написа:
Пак си в грешка. Това, което си показал е един от методите.
А ето за какво ти говоря аз Резистол
Предполагам имаш и влагомер и чакаш влажността да падне под 28% ,както е по предписание :-D

Тема "ИМПРЕГНИРАНЕ НА ДЪРВЕНА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: