Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
Сарказмът ти изобщо не е на място.Не допускаш ли има хора с различен вкус от твоя?По-горе е споменато че дамата живее в чужбина и явно има от къде да черпи идеи.Относно оградата,направи си я ефирна щом ще има зеленина.Тук даже една фирма ,първо направи точно това т.е.Засади зеленината и после грубия строеж.Замисли се и върху този вариант.
BLUEPUPIL - майстор
stenmark написа:
Сарказмът ти изобщо не е на място.
Ти наричаш сарказъм моята радост от факта, че все повече човеци осъзнават красивата истина, че всеки уважаващ себе си покрив трябва да има желязна сърцевина. Не е сарказъм, а е адмирация.
stenmark написа:
По-горе е споменато че дамата живее в чужбина и явно има от къде да черпи идеи.
И бъди сигурен, че ще ги почерпи и няма да направи поредното ст. бетонно чудовище или разкикерчен дървен курник.
mitron - специалист
моята ограда е висока около2,10см и дълга 30м направил съм я със стоманобетона основа и колони които са през 2м. между колоните имам тухлен зид на около 90см висок а нагоре е желязна решетка под формата на дъга. С камъни не ти препоръчвам да я правиш защото излиза доста скъпо и бавно намирането на камъните е трудно.Двата отвора от по 5м са достатъчни за каквато и да е строителна техника така че си строй оградата и продължавай с къщата надявам се че ще публикуваш снимки
pam4i - помощник
На драго сърце ще кача снимки, но за сега е само една гола поляна.
Другата седмица трябва да дойдат от Енарго про и ВИК за прокарване на вода и ел. захранване.

Прикачен файл

IMG_20150419_142705.jpg

Прикачен файл

IMG_20150419_142645.jpg

Прикачен файл

IMG_20150419_142435.jpg

Прикачен файл

IMG_20150419_142414.jpg

Прикачен файл

IMG_20150419_142357.jpg Това са проектите за оградата и една от последните оферти от един от кандидатите за изпълнители.
pam4i - помощник
Тази оферта е преработена два пъти. Първата цена беше за 90 000 лева за три дена е смалена с 20 000 лева.
Давайте мнения, моля тези цени как са.

Благодаря Ви много за идеите. Вземах да се замислям сериозно над идеите, които ми дадохте.
Обаждах се на конструкторите. Та разбрах след като имам разрешение за тази височина и плътност, мога да заменя тухлите с блокчета, камък, ламарина или дъски. Стига да не надвишавам височината.

Със съпруга ми сме на различни мнения. Той отстъпи проекта на къщата да е по мое желание. Та сега аз ще трябва да отстъпя за оградата. Човекът претендира за плътна ограда. Без коментар. Не искал всяка заран уличните кучета и котки да му спят на обувките и да му разнасят чехлите, а децата ни да са изядени от бълхи. :lol:

Решихме основата + тази част над земята с бетон да остане. Колоните с арматура също. Едната дълга стена и едната къса, които ще се паднат дефакто зад жилищната част, градина и селскостопански постройки, транжорна и т.н.. да я изградим от дърво или ламарина(желязо).

Лицевата част на оградата за сега е под въпрос. Или ще е с чамови капаци плътно наредени и лакирани или дърво.

Сега искам по най-бързия начин да го заградя. Да миряса съпругът ми. Ходихме и видяхме как става с тези капаци. Дори изобщо не е зле. Цената няма и 1000 лева с поставянето и лакирането.
Като насадя зеленината след 3-4 години нищо няма да се вижда. Пък ако ми дойде друга идея винаги мога да ги подменя.
Вадим Владимиров - специалист
Покривните конструкции ще ги докарам от чужбина. Искам покрив от желязо. Алпийски стил
. Под покривна конструкция разбирате самата конструкция на покрива или покривното покритие. Ако е само покривното покритие, то аз се се сещам за какъв покрив става въпрос. А как е решил проектанта този въпрос? В чужбина ще изготвят покривната конструкция по проект изготвен в България или как?
Чираче - майстор
Явно дамата разполага с много пари, незнайно как спечелени. Не е моя работа. Но щом пита тук, явно нещо не и достига сама да реши какво и харесва. Никога не съм харесвал такъв подход - кажете ми кое трябва да ми хареса???? :lol: :lol: :lol:
Вадим Владимиров - специалист
.. да я изградим от дърво или ламарина(желязо).
. Защото ли имам усещането, че дамата под думата "желязо" има предвид ламарина? :? :)
pam4i - помощник
Да така е. Питам тук, защото наистина не ми достигат знания - свързани със строителство.

Интересува ме кое ще ми препоръчате Вие като качество, издръжливост и практичност.
А друг е въпроса дали аз ще го направя така. :wink:
Чираче написа:
Явно дамата разполага с много пари, незнайно как спечелени. Не е моя работа. Но щом пита тук, явно нещо не и достига сама да реши какво и харесва. Никога не съм харесвал такъв подход - кажете ми кое трябва да ми хареса???? :lol: :lol: :lol:
.

Какъв ми е подхода. :?
Та нима е срамно или лошо да се питат хора с професионални качества и умения или такива с опит?
Търся информация, защото ми писна в България да се опитват навсякъде да лъжат и мамят.

От две седмици се наслушах на хвалби и велики приказки от страна на склададжии, производители, изпълнители и майстори.
Като чуя приказките "Лесна работа" или "после" или "Ще го измислим" - свят ми се завива.
Всеки лъже - хвалейки си стоката и работата.

Първата ни къща със съпругът ми я строихме 89 година. Всичко се е променило

Прикачен файл

18.jpg
18.jpg (72.01 KиБ) Видяна 2569 пъти

Прикачен файл

146_big.jpg
146_big.jpg (43.27 KиБ) Видяна 2569 пъти

Прикачен файл

2692_big.jpg
2692_big.jpg (99.49 KиБ) Видяна 2569 пъти
BLUEPUPIL - майстор
Чираче написа:
Явно дамата разполага с много пари, незнайно как спечелени.
Айде, комунистите пак скочиха да национализират и преразпределят. Докато не закопаят държавата няма да кандисат.
pam4i написа:
Та нима е срамно или лошо да се питат хора с професионални качества и умения или такива с опит?
Хората, които търсите ги няма тук. Но иначе бъка от мегаломани, дето се правят на професионалисти и пускат специални теми само за профита, дето ние с вас не можем да им разберем термините и причудливата лексика.

Тема "Насоки и мнение на специалисти за строеж на ограда и къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: