Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dimenen - напреднал
Здравейте,и аз търся фирма,бригада за строителство на къща в Пловдив кв.Беломорски.Вече имам проект и съм го подал в общината за одобрение и разрешително.Някой може ли да ми предложи нещо,ще бъда много благодарен.
беба - специалист
И аз имам проект и разрешение за строеж в кв" беломорски" и май намерих и фирмата която ще строи. Утре ще се видим да обсъдим договора. Я кажете как става обичайно заплащането към фирмите за строителство,че да съм подготвена.
dimenen - напреднал
Само мога да ти кажа да не даваш пари предварително.С колкото хора се срещнах се това ми повтарят.Иначе цена не мога да ти кажа,защото и на мен не ми дават точна цена.
Duke_BG - специалист
Стефане, Кльокнер Металснаб клон Пловдив имат и армарурен цех :)
dimenen - напреднал
Това го знаем,на нас ни трябва патило,както се казва в поговорката.Не че това е излишно!Хубаво е да се консултираш с някой който е минал по този път и да не правиш неговите грешки.То без грешки не може,ама поне да ги сведеш до минимум.Така че,ако някой има какво да сподели нека го направи. :idea:
savi_djo - помощник
Задължително е наемането на "Строителен надзор" дори и сам човек или с бригада да строи , когато е строителна фирма тя си наема такъв.
Иначе моя приятелка в Пловдив усилено си търси тези дни бригада, строителна фирма за извършване на груб строеж на едноетажна къща.
Изводите са за 100 кв.м. = основи, зидария,плоча и покрив, бригада ще и вземе по 40лв.на кв. м. на стадии. Като един стадии е примерно (след излетите основи ) за зидария , кофраж и плоча 100 кв.м. х 40лв.,Копаенето и изливането на основи - 40лв. х 100 кв.м. Покрива -според площа му х 40~45 лв./кв.м.
Сторителни фирми и даваха цена по 200Евро на кв.м. построяване , изолации , покрив - без вътрешни довършителни работи (без ВиК и Ел. инсталации)
anmoll - специалист
Eli83 твоя линк ми е изключително полезен.Разпечатах го и го нося навсякъде за справки.
Стефан - майстор
Започнах строежа :lol: Но дали ще ми стигнат финансите, за да го довърша? :? Поне до първия етап. Ако знаех колко скъпо удоволствие е всичко това, едва ли щях да започвам. Можех да си правя екскурзии по света. А в момента всеки гледа на мен като на "златна кокошка". Все пак е добре, че попаднах на коректен строителен предприемач. Искрено се надявам да не се лъжа. Според мен, това е рядкост в съвременния вълчи свят за бързо забогатяване.
Последна промяна от Стефан на съб фев 13, 2010 2:39 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
А честито за доброто начало и пожелания за попътен вятър ;).

Тема "Строителна фирма в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: