Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ДядоСач - помощник
Здр. колеги , предстои ми поредното "приключение" - трябва да оправя бетонните пътеки около къщата . В момента те са широки по около 80 см. ( 50 год. здрав бетон с дебелина 15-20 см. с вложени в него яки камъни ) , но искам да ги уширя до 120 см. , за да може спокойно да се ходи по тях , без да си блъскаш раменете по стените и терасите . Смятам да отлея отстрани тези 40-тина см. и отгоре върху стария бетон още 3-4 см. с арм. мрежа за всеки случай . Та въпросът ми е следният - мога ли едновременно с отливането да наредя отгоре и плочи гнайс , леко да ги вкарам в разтвора (земно-влажен 1 към 3 ) и после да фугирам (цимент-пясък 1 към 2) . Изчетох всичко по форума и видях , че е пробвано и работи , но всички говорят за основа , лята с цимент и пясък , а аз имам изостанала баластра - пясък и речни камъчета , фракция между 1,5 и 3 см. Мога ли да използвам тази баластра в същото отношение 1 към 3 за основата и дали фракцията няма да отслаби прилепването на гнайса . Алтернативата си остава просто да си отлея пътечките , да ги изчакам да поизсъхнат 20-ина дни и после да лепя камъка отгоре , но ако може да стане 2 в 1 хич няма да откажа . :prayer: Давайте съвети , че в неделя почвам едното или другото , а не знам до къде ще го докарам . :?
ivouz - специалист
Според мен ще може ама,трябва да действаш бързо.Направи си бъркалото толкова че ,да имаш време да наредиш и гнайса преди да стегне бетона.И на мен ми предстои същата гимнастика.
Сподели после как става!
lov - майстор
Тъкмо усилено чета на тема добавки за бетон. Та понеже колегата ти каза да действаш бързо се сетих че има има и забавители на втърдяването. Но това само като идея.

Тема "Гнайс върху пресен бетон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: