• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mimilisa - специалист
Tsilkov написа:
mimilisa написа:
Американски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.
Много здраве!
Приемам написаното от мен за грешно и обидно макар, че три пъти си четох мнението да разбера кое те разгневи и не проумях :? Понеже имам желание да се поправя чакам линк от темата ти в англоезичен форум за въпросната къща - да поуча (пък и другите във форума) малко опит от хората които ще ти отговорят там. Това го пиша напълно сериозно и ако смяташ че не си от хората за които е писан цитирания от теб виц ще го направиш!
Не ме разгневи вашето мнение, а коментара, че целият замисъл ми е боклук за кофата на един от коментиращите тук /гледам че си е редактирал репликите/, който впоследствие се оказа, че е пълен лаик като мен. Затова и се връщам , да се извиня САМО на вас и да призная, че сте единственият, който ми е давал адекватни мнения по темата.

В действителност англоезичните сайтове са пълни с информация, както и тубата с клипове. Благодарение на тях преди време си направих САМА сайт /това е друга тема/ , като не получих никаква реална помощ от българчетата по нашите ширини.

Ето един такъв, който може да е в голяма помощ на мераклиите . Гугул хром превежда автоматично на български и воала...

http://www.familyhandyman.com/

По отношение на моя проект се спрях на вариант само с първи етаж и усвоено подпокривно. Ако ви представлява интерес само на вас Tsilkov , ще кача картинки с нормално придружаващите въпроси . :-D
kolcho - специалист
mimilisa написа:
гледам че си е редактирал репликите
Добре възпитана госпожо, тъй като в пореден изблик на учтивост твърдите цитираното по-горе, ще Ви помоля да посочите кои точно свои реплики съм редактирал.
Предварително благодаря!
Вадим Владимиров - специалист
mimilisa написа:
Tsilkov написа:
mimilisa написа:
Американски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват какъв си тъпак.
Много здраве!
Приемам написаното от мен за грешно и обидно макар, че три пъти си четох мнението да разбера кое те разгневи и не проумях :? Понеже имам желание да се поправя чакам линк от темата ти в англоезичен форум за въпросната къща - да поуча (пък и другите във форума) малко опит от хората които ще ти отговорят там. Това го пиша напълно сериозно и ако смяташ че не си от хората за които е писан цитирания от теб виц ще го направиш!
Не ме разгневи вашето мнение, а коментара, че целият замисъл ми е боклук за кофата на един от коментиращите тук /гледам че си е редактирал репликите/, който впоследствие се оказа, че е пълен лаик като мен. Затова и се връщам , да се извиня САМО на вас и да призная, че сте единственият, който ми е давал адекватни мнения по темата.

В действителност англоезичните сайтове са пълни с информация, както и тубата с клипове. Благодарение на тях преди време си направих САМА сайт /това е друга тема/ , като не получих никаква реална помощ от българчетата по нашите ширини.

Ето един такъв, който може да е в голяма помощ на мераклиите . Гугул хром превежда автоматично на български и воала...

http://www.familyhandyman.com/

По отношение на моя проект се спрях на вариант само с първи етаж и усвоено подпокривно. Ако ви представлява интерес само на вас Tsilkov , ще кача картинки с нормално придружаващите въпроси . :-D
Чакам и аз! :)
VLADO66 - майстор
Хайде сега,аз нищо не чакам :) и не ме интересува.Колежката не трябваше да реагира емоционално и да изчака повече мнения.Всички в този форум сме доброволно и безплатно.Трябва да имаш търпение и да отсееш необходимата информация която да ти помогне.
mimilisa - специалист
Имам нов вариант за един етаж с таванска стая.
Таванската стая е изцяло под покривно без никаква надстройка , само 30-те сантиметра по проект, както са си на сегашната постройка . Ъглите се повдигат на 45 градуса . Нов гредоред. Отварят се две фронтални фасади, на които има прозорец на едната и врата на другата.
Отпред правим една пристройка на 2.50 м височина стени и до 3.60 височина на билото тъй като не е залепена на граница.
Това са ми скиците и изгледите.
Прикачен файл:
КЪЩА.png
КЪЩА.png (102.93 KиБ) Видяна 3911 пъти
Прикачен файл:
ТАВАН.png
ТАВАН.png (45.22 KиБ) Видяна 3911 пъти
Прикачен файл:
изглед.png
Прикачен файл:
изглед 2 .png
Днес ходихме при техниците в общината и те ми казаха, че и за покрива и за пристройката ми трябвал проект от архитект. За покрива съм съгласна, но за пристройката, която ще бъде кухня защо? Нали е допълващо застрояване , при това кухня, при това не е повдигната на нивото на основното застрояване?
Какво се различава лятна от тази кухня? Само 8 квадрата са и вратите и прозорците!
След това те ми извадиха стари и нови скици на имота, на които на старата скица не фигурират половината от пристройките, които съм набелязала за събаряне, а на новата скица са обозначени всичките, и те ми казват, че се съмнявали дали били законни. Как тогава фигурират в новите скици като може да са незаконни? Питам, защото са ми вариант за преустрояване ако вече няма накъде.
На всичкото отгоре скицата ми била сгрешена, като основното застрояване било отбелязано точно на границата на имота и защо не сме се оплакали? Че аз разбирам ли от чертежи и скици и имам ли обикновен достъп до тях , че да имам претенции и да се оплаквам?
Забравих да отбележа, че преди 3-4 години ни правиха нови замервания и нова кадастрална карта на имотите. Тогава имах огромни съмнения , че ще стане някакво мазало , понеже от предишния собственик зная, че имам да вземам някакъв метър място от комшиите и на тези от замерването им го повторих няколко пъти това. А преди години този имот сме го ипотекирали и тогава служителката с рулетката от банката ,каза , че мястото не излиза по квадратура.
Направо не зная какво да правя!
Ако отида при архитект, само покрива ли ще ми проектира? Ще ме натовари ли с ВИК НЕК и прочие за таванска стая от 12 квадрата? Да претендирам ли, че кухнята е допълнително застрояване?

Направо се замислям да я продавам тази къща и да търся нещо с още една стая. Да се гонят духовете по таваните на тая.
Tsilkov - майстор
mimilisa написа:
За покрива съм съгласна, но за пристройката, която ще бъде кухня защо?
Тва дет си го направила е все едно да питаш прокурор как се убива най-замаскирано :lol: Таквиа работи не се питат там. За кухнята си вземаш скицата от кадастъра, на нея нанасяш с червено петното което искаш и пишеш че е за допълващо застрояване (лятна кухня да кажем). Пускаш заявление за виза за допълващо застрояване и я прилагаш тая рисунка. Като излезне визата отиваш при инженер да ти направи конструктивно становище и след това ги вкарваш (с визата) в общината за разрешение за строеж за лятна кухня. Правиш мус амо Акт 2 за начало на строителство понеже е 6-та категория и като си готова викаш геодезист да ти го нанесе в кадастъра.
mimilisa написа:
Ще ме натовари ли с ВИК НЕК и прочие за таванска стая от 12 квадрата?
Архитекта ще те натовари единствено със сума за проектите които искаш от него. Останалите неща те товари админстрацията (общината) с изискванията които има за издаване на разрешение за строеж. Ако ти се струват много/безмислени/непосилни винаги можеш да строиш без документи - в случеи като твоя това често е по нормалното решение.
kolcho - специалист
mimilisa написа:
Аз приключих с вас!

mimilisa написа:
Имам нов вариант за един етаж с таванска стая.
:rolleyes:
mimilisa - специалист
Здравейте момчета :-D
Събрах парите :-D
Много ме радвате :razz:

Това е новото ми вдъхновение за къща :
Прикачен файл:
1 етаж.png
1 етаж.png (25.72 KиБ) Видяна 3290 пъти
Прикачен файл:
2 етаж.png
2 етаж.png (99.54 KиБ) Видяна 3290 пъти
Прикачен файл:
Изглед юг.png
Прикачен файл:
Изглед север.png
Първият етаж с възможно най-минимално разширение.
Втори етаж със стени на 1,50 м.
Гредоред между първи и втори етаж .
Само балкона ще е бетона и евентуалните колони и пояси.
Стените на първия етаж от газобетон заради лесното снаждане по ъглите.
На втори етаж поротерм 38 см.
Покрив от битумни керемиди.
За гредореда ще търся германски дървен "зелен" материал. Ако може насоки.
На такова изпълнение съм се спряла.

Харесва ли ви новото ми вдъхновение?
Приемам критики всякакви :toimonster:
mim - специалист
какво ще кажеш за това разпределение на 2 етаж, иначе губиш пространство в коридори, ще трябва да се преместят и прозорците съответно

Прикачен файл

2етаж.png
2етаж.png (84.69 KиБ) Видяна 3235 пъти
crez - майстор
Колеги, не усещате ли че някой се будалка с вас? :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10