• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
може и да съм объркал раздела, но не видях къде мога да пиша. Понеже писах до няколко фирми които видях в нета за изработката и монтаж на дървен навес с битумни керемиди на 5-ти етаж, колко ще ми излезе всичко - материали, труд, монтаж.... Та цените варираха между 700-1700 , за навес 3.30м / 1.50м по груби сметки. По форуми чета че повече от 200 лв на квадрат не струвало, което ако е вярно повече от 800-1000 лв не трябва да ми излезе.
Може ли да ме насочите като цени и като доби фирми/майстори за Пловдив.
Благодаря ви.
EDI - майстор
Бах ма.а му и цена - 1700. :? За майстор акъл не мога да дам, тука сме самоделци, ама стегни си дупцето и си го направи, 5 квадрата са само.Прочети темите за навеси с търсачката, и ще се ориентираш.
Не ми е проблем да скова 5 дъски, доста теми има за това как и какво трябва да се направи, колегите в форума много ясно обесняват. Проблема ми е в това че не ми се катери по покриви и стълби на 5-тия етаж. Все пак съм програмист не алпинист :)
klomo - специалист
То хубаво си го замислил,но не трябвали да имаш разрешение от съседите. Срещу нас един съсед сътвори една селска идилия от дърво и битум, а сградата е е съвсем друг стил и използвани материали.
Чираче - майстор
Дай някоя снимка на мястото, където ще е навеса.
Снимка довечера ще се опитам да направя някаква. За това за съседите не зная дали трябва да питам. но сградите около нас всички на последния етаж са по този начин, дървен покрив с битумни керемиди. Нова строителство е. 2008 мисля че е построена сградата. Искам да е закрия тази тераса защото сега е много зле след всеки дъжд, представям си какво ще е зимата.
nikolovvd - майстор
Ако не е на главна улица и е северна ще можеш дори да я остъклиш, но ако е, може да си имаш проблеми.
Най-малкото един акт от общината за промяна на фасадата. Естествено не без помощта на някой съсед.
klomo - специалист
И не без помощта на редовен закон, нали:)

Ето снимка на една безвкусица- http://alfa.kachi-snimka.info/images-20 ... 80622w.jpg

Класа и вкус не се купува!
Чираче - майстор
На мен пък ми харесва. Къде виждаш безвкусица?
klomo - специалист
Да сложиш дърво и битумни керемиди на тази фасада с иноксови парапети, ПВЦ дограма и подобен покрив е безвкусица. Има варианти като се ползват вече използвани материали по фасадата и конструкция отговаряща на стила. Трябва да има повтаряемост.
  • 1
  • 2

Тема "Дървен навес на 5 етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: