Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
PACH - помощник
Дадко, ще имам най-здравите основи за едноетажка къща :)
Ето линк за канализацията.

http://files.offroad-bulgaria.com/PACH/ ... ta%200.PDF

Влади, точно заради последните изменения Поротерм са направили новата 38-ца с подобрени характеристики. Видях я на изложението в Бургас миналия уикенд, показал съм я малко по-нагоре. Толкова е нова че я няма на сайта им :)
Относно изолацията на основите, моята част ще си я изолирам както съм намисли, но в левия край има едни 100 кв. които остават в парцела на съседите и те нямат намерение скоро да строят, та се чудя как да прекъсна този термо мост. То вярно че там ще са гаражите на калкана ама....хубаво е да се направи нещо.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Малко са ти баните за 4 спални. Намери място поне за още една. Ако имаш салня за гости, задължително със самостоятелна баня
Разсеяна съм и засега не мога да ти се включа с предложения реални по разпределението
dadko - майстор
PACH написа:
ще имам най-здравите основи за едноетажка къща :)
Да, и както те съветва VLADO66- може някоя и друга колона, която ти пречи- да я премахнеш.
Може след време да надстроиш и втори етаж отгоре...Сега не го мислиш, но-не се знае...
Двете бани може да помислиш да не са една до друга, още повече- в южната част на сградата... С лице на юг най-добре да ти е дневната.
PACH - помощник
Влади, ако ти се занимава, начертай как си го представяш. Колоните е ясно че ще се бутат част от тях, но да не забравяме че ще имам доста големи пространства и там конструктора ще се изкаже.
VLADO66 - майстор
Аз не мога да си го представя вместо теб.За топлоизолацията-слагаш XPS върху плочата.Ползвай тухли с ширината на ограждащите колони/шайби/ и след това нацяло изолация с 10см. EPS.
dadko - майстор
Не знам защо си решил входа да ти е от юг. Аз бих го разположил от север, запад... По принцип при проектирането се избягва най-слънчевата и светла част да заемеш със сервизни помещения, антрета и т. н. Още повече, че това е в Бургас- слънчев град, море...
А ти на практика все едно започваш проектиране от нулата, съообразявайки се със застроената площ и колоните. Можеш да развихриш фантазията си вземайки в предвид ограниченията, но може да се каже, че имаш доста варианти. А и площта никак не е малка- 300 квадрата :shock:
Да речем- дневната може да ти е това, което съм обозначил в светло синьо, макар, че като че ли по- ми се нрави твоя вариант на разположение на дневната.

Прикачен файл

razpredelenie_house_PACH2.png

Прикачен файл

razpredelenie_house_PACH.png
radius - майстор
Моя съвет е да ползваш Поротерм 25, а така и така ще имаш външна изолация си сложи малко повече - 10-12-15см и ще е по-добре. Освен това смятам, че Баумит е по-добър избор от Вебер, но докато стигнеш дотам , ще има време да премислиш.
PACH - помощник
dadko написа:
Не знам защо си решил входа да ти е от юг. Аз бих го разположил от север, запад... По принцип при проектирането се избягва най-слънчевата и светла част да заемеш със сервизни помещения, антрета и т. н. Още повече, че това е в Бургас- слънчев град, море...
А ти на практика все едно започваш проектиране от нулата, съообразявайки се със застроената площ и колоните. Можеш да развихриш фантазията си вземайки в предвид ограниченията, но може да се каже, че имаш доста варианти. А и площта никак не е малка- 300 квадрата :shock:
Да речем- дневната може да ти е това, което съм обозначил в светло синьо, макар, че като че ли по- ми се нрави твоя вариант на разположение на дневната.
Първо благодаря за идеята :)
Избрах южния вход, защото от там минава пътя и да ми е най-близо за влизане. Апартамента в който живея в момента е със същото изложение и до обед, слънцето напича спалните, следобед хола и ни харесва, защото следобед като се приберем хола е приятно топъл до вечерта. Харесва ми как си разпределението ти, Всекидневната става разчупена и така по-лесно ще се обособи място за кухня и трапезария. Ето и малко въпроси: Каква е идеята от разширяването на коридора пред средната спалня, тя и без това е най-малката ? Къде си представяш входа и как ще развием стълбите за таванските ? Асансьорната шахта до дясната спалня може да се премахне и да остане само парчето, което е част от дясната страна на спалнята.
Радиус, нека стигнем до етап облицовки, тогава ще ги мисля. Сега борбата е да оправя документацията и да намеря фирма, която ще се съгласи да дойде само за заливането на една плоча. Там се надявам председателя на строителната камара в Бургас да удари едно рамо, през последните няколко години им правя годишните партита и сме в топли отношения :-D
dadko - майстор
Счупих го така, тъй като се получава един дълъг и тесен коридор, който е подтискащ.
А и идеята ми беше това, което е в розово- дневната. Не съм доразвил тази идея в детайли- останалите помещения, стълби и т. н. Твоят вариант на разположение на дневната писах, че даже по- ми харесва.
Входа можеш да го сложиш където си решиш. От запад- трябва да къртиш много бетон, но това не е кой знае какъв проблем.
Няма да мога да отделя много време за проекта ти, тъй като съм доста ангажиран.

Прикачен файл

razpredelenie_house_PACH3.png
PACH - помощник
За сега ще събирам варианти и ще търся най-оптималният. Добре че имам достатъчно време докато се боря с бюрокрацията :supz:

Тема "Новото предизвикателство, еднофамилна къща...голяма :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: