Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
DeyanS - специалист
Важното е да имаш всичката възможна информация и да няма неприятни изненади. Иначе наблизо живот и здраве ще имаш спортна площадка, назад са полетата, идеално за града. Ще следя развитието, разхождайки кучето.
PACH - помощник
Доста време мина откакто не съм писал в темата и мисля че е време да споделя какво се случва.
Преди няколко месеца стигнахме до етап разделяне на парцела със съсобствениците и тъкмо платих таксите, входирах документите и отивайки с тях до кметството за справка на нотариалните актове ми сервираха че най-накрая са решили да си продадат техния дял...1200 лв. отидоха на вятъра :x Изтеглих документацията, попълних заявление че няма да променяме ПУП-а и хайде на нотариус.
Имаше малко търчане за оправяне на докумени, разни архивни справки и т.н., но сделката мина сравнително бързо. Вече съм собственик на целия парцел от 1325 кв. С новите документи извадих виза за проектиране, с нея посетих за съгласуване ЕВН и ВиК, след това пак в ЕВН за проучване от къде ще ме захранят и чакам да се обадят. Паралелно с това ми хрумнаха други идеи, защото вече разполагам с целия "бетон" и реших да се възползвам максимално. Лявата половина ще отделя за детски парти център, дясната ще е за нас, ще има и втори етаж с няколко спални и самостоятелен двустаен за тъщата, която е решила да си продаде нейния апартамент и да спонсорира част от строежа срещу обезщетение :-D Преди седмица посетихме терена с архитекта и конструктора, който вече е запознат с подробностите и смята параметрите на плочата с премахнатите колони. В началото на следващия месец ще имам груб план. От ЕВН ще има голяма сопа, за трифазен 37 кв. таксата е към 2300 лв. и поемат 25м. от трасето, след това по 26 лв. на метър. Да видим къде ще е точката за присъединяване. Ето и какво измислих за 1 етаж.

Изображение

Тема "Новото предизвикателство, еднофамилна къща...голяма :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: