Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M(art)o - специалист
Здравейте съфорумци(ки)..,
Отново ви благодаря за мненията ви!
Да! Вече бях при моя Архитект, проекта е в ход. Ще отнеме още известно време.
(Иначе имам смяната на статута, визата ..)
ArturDent , До края на октомври месец, за да може както казахме поне 6-7 месеца да улегне плочата. Нищо нередно няма!
Все пак това го намирам за всеобща практика- Да се остави малко да "втаса" плочата. независимо отгоре каква ще е конструкцията - дървена или монолитна. Мисля, че не става да се строи , веднага след полагането на основите и фундаментите.
То така и така, слягането е един продължителен процес - И то с години! Важното е строежа да е изпипан , както трябва! Нали??
Ако е така, че монолитната конструкция, ще е на същата цена, като дървената тогава ще го обсъдим с проектанта и разните там конструктори и ще сравняваме после цените...
Иначе ще наподобява на тази(Ще има корекции в екстериора- ще удължим скатовете на покрива, по-големи прозорци , фасадата и др..) :

Изображение
Поздрави
radius - майстор
Избий си го това слягане от главата. Не правиш наколно жилище.
M(art)o - специалист
radius написа:
Избий си го това слягане от главата. Не правиш наколно жилище.
Защо ? Колега..? Би ли вмъкнал аргументите си? нещо.. обосновка?
Иначе става ей така -

Изображение

... Durch die Erdbewegung (Поради движението на земята...)

Изображение

Дори и новопостроеният собствен дом, се превръща в "Опасна сграда" При избързване с градежа...
radius - майстор
Няма да споря. Не те карам да претупваш нещата - за моя обект строителя газ пикаеше, щото не му дадох 45 дни да си махне хюнебеците след като извадих таблици за набирането на якост на бетона при ниски температури. Първата къща която си ми показал няма рандбалки и монолитни основи, така че не е добър пример. Как си представяш да ти слегнат основите - нали като мръднат с 1 см се е напукал железобетона и се е компрометирал. Това не е ластик, няма как да се слегнат без напукване на конструкцията, а това последното не може да го преглътнеш и да продължиш да строиш.
Движението на земята е друго нещо:
Изображение
M(art)o - специалист
radius написа:
Няма да споря. Не те карам да претупваш нещата - за моя обект строителя газ пикаеше, щото не му дадох 45 дни да си махне хюнебеците след като извадих таблици за набирането на якост на бетона при ниски температури. Първата къща която си ми показал няма рандбалки и монолитни основи, така че не е добър пример. Как си представяш да ти слегнат основите - нали като мръднат с 1 см се е напукал железобетона и се е компрометирал. Това не е ластик, няма как да се слегнат без напукване ...,

Тогава каква ти е препоръката??
:)
radius - майстор
Не се ли разбра какво искам да кажа?
M(art)o - специалист
radius написа:
Ясно! Разбрах! :)
Чакам проектанта... Дано всичко мине по вода.
Бързам да започна все с нещо до края на годината , за да не вадя наново смяна на статут.
Както ми препоръча г-жата, от която купихме парцела. А самата тя, е вадила такива документи на 2 пъти. Адско тичане било...
briko - специалист
M(art)o написа:
radius написа:
Бързам да започна все с нещо до края на годината , за да не вадя наново смяна на статут.
Както ми препоръча г-жата, от която купихме парцела. А самата тя, е вадила такива документи на 2 пъти. Адско тичане било...
Без строително разрешение / стр. линия / не трябва да започваш строежа, а това включва и основите :cool: ако те изтропа някой комшия / добър прекрасен човек / пред РДНСК Пловдив...........голяма беля ще стане.
M(art)o - специалист
briko написа:
M(art)o написа:
radius написа:
Без строително разрешение / стр. линия / не трябва да започваш строежа, а това включва и основите :cool: ако те изтропа някой комшия / добър прекрасен човек / пред РДНСК Пловдив...........голяма беля ще стане.
Аз комшии , засега нямам :-D :mrgreen: (Най-близките, са над 45-50 метра..)
BLUEPUPIL - майстор
M(art)o написа:
...Вече бях при моя Архитект, проекта е в ход. Ще отнеме още известно време...
Изведи на преден план конструктора по време на проектирането, не разрешавай да се получи класическото недомислие, при което архитекта си начертава планчето и после конструктора се опитва да натъпче вътре конструкцията. Точно обратното, първо се решава каква да е конструкцията и нейните параметри и после архитекта работи около нея.
M(art)o написа:
...независимо отгоре каква ще е конструкцията - дървена или монолитна......
M(art)o написа:
Ако е така, че монолитната конструкция, ще е на същата цена, като дървената тогава ще го обсъдим с проектанта и разните там конструктори и ще сравняваме после цените...
Не се хвърляй на изцяло дървена или монолитна конструкция. Намери си проектанти дето да извлекат максимума от трите основни стр. материала- дърво; стомана и ст. бетон.

Тема "Препоръки за строеж на къща, върху камениста почва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: