Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grezinski - специалист
Здравей!

точно така е, но труда е повече, както и крепежите, и в обектови оферти OSB-то обикновено е с по-ниска цена и предпочитано от изпълнителя!

Поздрави!
zz_stefanov - майстор
Те за това, че бързо се слага го предпочитат.
Ти обаче гониш и по автентичен вид, а откритото OSB си е грозно.
Zdraveite, nai dobrata izolacia koiato mojete da slojite na pokriva tova e konop ili po-tochno konopen beton koito predstavliava konop+hidratna var +voda smes. Ne gori , disha i ima nai-dobrata Estestvena izolacia i e napulno eko material. A za prepravata na pokriva ima ne slojni varianti za da se poluchi "otvoren" vutreshnoto vi prostranstvo.
Konoput e veche dostupen kato stroitelen material v BG.
Pozdravi
nikolov333 - майстор
Хубава идея, но във форума задължително пишете на кирилица..иначе ще ви се разсърдим :|
lov - майстор
Тъкмо съм пресен, пресен на тема покрив. Миналата година правих такъв ремонт. Е вярно на къща с ново строителство но то разлика кой знае каква няма. Та съвета ми е да си направиш дъсчена обшивка. Остави това че работата била повече. Дори да добавиш цената за допълнителния труд за наковаването пак ще ти излезе по евтино. При плоскостите отпадъка е повече и реално количеството материал за обшиване нараства. Докато при дъсчената отпадъка ако не са ти калпазани майсторите почти няма такъв. От 170 квадрата покрив дали събрах три чувалчета изрезки. За здравината даже не ми се и коментира.То няма и място за сравнение да се надяваш на лепило и трици да е здраво. :)
Относно конструкцията искам от любопитство едно уточнение. Дали е с двоен плет както са ги правили по балкана или е само единичен. При двойния междината е запълвана с плява за по добра топлоизолация. Стените са и доста по дебели визуално.
krismarg написа:
OSB не е по евтино от дъсчена обшивка, не е и по-здраво. Чистата ламперия е около 340 лв за 40 кв.м. при дебелина 2,5 см. По-скъпо е дори 9,5мм OSB.

Давай снимки на покрива
Ето най-после малко снимки. Пробвах да снимам от тавана, но нищо не стана. Тази седмица ще светна, за да се вижда.
plaminuga Тва с конопения бетон е интересно, :? не бях чувал, наистина. Ако напълня колата с коноп, който расте навсякъде и ме спре полиция, кво ше обяснявам, не знам :lol: . Приемам всякакви съвети относно отварянето към покрива, въпреки че за момента не го мисля.
lov Стените са с двоен плет и наистина са доста дебели.
От всичко казано до тук, покрива ще е с летви. Само в тези 100+ годишни греди май няма да има коване и ще се действа с видии. Взех керемидите, следва дървения материал и няма мърдане. Юли започваме.
Прикачен файл:
IMG_20160515_161016.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160515_160835.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160515_160907.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160515_161237.jpg
Гледах едно видео на "марков покрив", където казват, че съвременните технологии - мембрани, паропропускливо фолио и пр. позволяват покрива да бъде без дървена обшивка. на видеото демонстрират точно такъв, като слагат паропропускливо фолио върху гредите. Някой знае ли, дали рискувам с този начин или да си взема все пак материал за обшивката?
krismarg - специалист
Като гледам тези снимки гредореда не можеш да го пипаш, най много през греда. Той държи и стените да не се отворят.

За под керемидите може и без ламперия, но трябва да се укрепи конструкцията диагонално.
Конопобетонът се прави от коноп с опият в него 0,01% които е разрешен в Европа и България. От коноп се строят и цели къщи и са едни от наи-ефективните. Освен, че са еко, топлоизолирани, дишащи и също така са негорими покриват всички пожарни норми двойно и тройно. Интереса към тях в световен мащаб е огромен…...

Тема "Столетна плетена къща бижу." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: