Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
Климатиците си трябват за лятото.. :idea:
kuuuuuul - майстор
Не се изказвай неподготвен.ТП топли и охлажда. :idea:
nikolov333 - майстор
Аааа..прав си да, не го приемай лично.. не са ми ясни термо-помпите. А климатика не е ли по-добрия вариант, да ги "подпира", зимата и лятото, понеже съм чел за инертност при подовото?
breackk - помощник
kuuuuuul написа:
Не ти трябват климатици.За същите пари термопомпа+камина за кеф и подпомагане при нужда,подовото е задължително.
Трябва да ги проуча тези термопомпи, понеже само 1 път по телевизията съм ги виждал. До колкото знам има вертикални и хоризонтални, но не трябва ли голямо пространство? Тези, които съм гледал бяха хоризонтални и за 1 къща заемаха декари пространство... Отделно май ще трябва друго помещение, а нямам предвидено. . .

П.с. Към 250-300 квадрата ще има свободни.
kuuuuuul - майстор
Виж тази тема viewtopic.php?f=23&t=40532 а има и още доста други от които ще разбереш какво е това ТП.
breackk - помощник
kuuuuuul написа:
Виж тази тема viewtopic.php?f=23&t=40532 а има и още доста други от които ще разбереш какво е това ТП.
Заемам се да чета :-) Само да попитам, за инсталацията. . .колко пространство е нужно, понеже не виждам къде може да се монтира освен към килера, който е 9 квадрата или някаква малка избичка да предвидим под стълбите, макар хич да не ми се иска заради тези подпочвени води.
kuuuuuul - майстор
Първо почети,после питай.
PIP - майстор
Да разбирам ли, че първия и втория етаж са за едно семейство и са идентични с два малки хола и две малки кухни при 140м2 на етаж :?
breackk - помощник
PIP написа:
Да разбирам ли, че първия и втория етаж са за едно семейство и са идентични с два малки хола и две малки кухни при 140м2 на етаж :?
Идентични са, но махнахме стената и стана едно цяло помещение от 36 квадрата, което е много по-просторно. Още щом се влизе в къщата отляво има стълбище за втория етаж, а насреща врата за долния.
PIP - майстор
36м2 не е голяма стая на фона на двуетажна къща с 140м2 на етаж и за мен е глупаво при тая площ да се правят двата етажа еднакви с малки дублирани помещения при положение, че ще се ползва от едно семейство.

Тема "Две къщи, или една ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: