• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
koceto_pz - специалист
Вече се вижда нещо готово... :-D

Прикачен файл

20160718_211319.jpg
pepone1 - помощник
може ли да попитам до тук какви пари е излезнало, без земята, всякакви подробности ще са от полза, много се чудим дали да не строим и ние, че с тия цени на апартаментите в Сф....65к евро за панелка, докато се направи за живеене може и 90 да стигне
koceto_pz - специалист
Водя си записки за всеки похарчен лев но не съм смятал тотал...това ще се случи на финала :-D
Чираче - майстор
koceto_pz написа:
Водя си записки за всеки похарчен лев но не съм смятал тотал...това ще се случи на финала :-D
Абе и аз си водех записки и събирах всякакви документи за разходите, но май няма смисъл. Все още събирам всякакви касови бележки по инерция, но не мисля, че на края ще ги сумирам. И какво от това, че ще получиш някаква умопомрачителна сума? Парите са изхарчени, остава построеното и обзаведеното.
Пийте си спокойно питието, и не го мислете. :lol:
Christo - майстор
Сега, човекът пита за ориентировъчни цени. Мен също ме интересува отговора. Ясно е, че от къща до къща има Балкан разлика, но явно трябва да има едни пари, без които няма дмисъл да се почва. Колко трябва да приготви човек за груб строеж за квадратен метър? Ясно е, че отговорът няма как да е прецизен, но все пак?

Поздрави на всички!
pepone1 - помощник
точно така, трябва ми ориентировъчна цена, горе долу да си направим сметката, дали ще е +- 5000 :yawinkle: не е от значение
theagent - специалист
Christo написа:
Сега, човекът пита за ориентировъчни цени. Мен също ме интересува отговора. Ясно е, че от къща до къща има Балкан разлика, но явно трябва да има едни пари, без които няма дмисъл да се почва. Колко трябва да приготви човек за груб строеж за квадратен метър? Ясно е, че отговорът няма как да е прецизен, но все пак? ...
pepone1 написа:
точно така, трябва ми ориентировъчна цена, горе долу да си направим сметката, дали ще е +- 5000 :yawinkle: не е от значение
И като ви кажат да си приготвите поне едни 100,000 ще можете ли да си направите сметката? Цените ще зависят от това какво искате да строите, къде искате да го строите, както и от това кой и как ще ви направи проекта, и кой и как ще изпълни строителството.
bulhomes2 - майстор
За два слънчеви колектора и бойлер имах оферта от 12 000 лв. Аз си ги купих и монтирах за под 2000 лв. Факторите в строителството са толкова много, че квадрата РЗП може да е 200 и 1200 лв. 2010 строих 300 кв.м. на 3 етажа на груб строеж с покрива - към 50 000 лв дадох.
pepone1 - помощник
аз питам конкретно за този проект за къща, не питам за на баба Мара от горно нанадолнище колко ще и струва евентуално , ако еди кво си, не е трудно да се сметне коло ти е излезнало до момента
vsterev - специалист
koceto_pz написа:
И на финала няма да се случи, защото сам няма да искаш да знаеш колко ти е струвала.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Изграждане на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: