Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
p.v.x - майстор
kolcho написа:

Само за протокола - няма такова животно "моментална делба". Може да се говори единствено за незабавно задействане на ПРОЦЕДУРА по делба, уговорено в предварителен договор между съсобствениците. А тя е сложна и отнема време, дори в идеалния си вариант. Понякога е и невъзможна.

За протокола - Точно си го описал. :supz:

Израза "моментална делба" съм го използвал да схване каква е идеята , иначе си е 100% утопия.

:rock:
mishoboss - специалист
ВИждам, че темата предизвика интерес тук. Моя грешка за "източните", наистина по-правилно е "югоизточните".

В идеалния вариант от големия парцел ще се обособяват нови УПИ-та и при необходимост ще се изграждат улици за лице. Сравнително добре съм запознат вече с клопките, проблемите, процедурите и надцакването тук, но това е неизбежно.

Относно избраните от мен райони - да, северни склонове са, да нямат канализация, и все пак това са единствените читави райони за що-годе нормален живот в къща за младо семейство от 21-ви век. Много искам да бъда оборен тук, но трудно ще стане. Не и ако имаме близки критерии за нормален живот.
Чираче - майстор
mishoboss написа:
ВИждам, че темата предизвика интерес тук..
Нищо не виждаш. Ника ти е бос, ама много си бос. Извинявай! И защо ти трябва точно в тия райони? За да се правиш на бос ли? Тук ти отговарят хора препатили от всичко, с много опит. Купи си парцел в близко до София село, и ще си много по-добре.
mishoboss - специалист
Не разбирам защо е нужно да се обяснявам за избора си и да търпя ad hominem нападки. "В близко до София село" ще си купя парцел когато се пенсионирам. Тепърва ми предстои деца да гледам. Инфраструктурата и локацията са от топ значение. Нужно ли е да се обяснявам с нещо повече?
vgeorgiev - специалист
mishoboss написа:
.....
Относно избраните от мен райони - да, северни склонове са, да нямат канализация, и все пак това са единствените читави райони за що-годе нормален живот в къща за младо семейство от 21-ви век. Много искам да бъда оборен тук, но трудно ще стане. Не и ако имаме близки критерии за нормален живот.
Без канализация...това ли е нормален живот в 21 век ? :rolleyes: :lol: :prayer: Просто искаш да живееш в самостоятелна къща в баровски квартал. Защо не помислиш за нещо северно от София ?
шоп - майстор
mishoboss написа:
Тепърва ми предстои деца да гледам. Инфраструктурата и локацията са от топ значение.
Така е, съгласен съм на 100%
Но в посочените от теб локации инфраструктура няма ( канал, равни и асфалтирани улици и т.н.)
За локацията: има населени места в рамките на околовръстното, които се с по-добра локация, на равно. Буквално на 5 мин от метростанция. Особено зимата по-бързо и лесно се карат децата на училище ако си в равното. И не на последно място цените са 1/3 по-ниски от северната яка на Витоша.
Успехи!
Чираче - майстор
mishoboss написа:
. Инфраструктурата и локацията са от топ значение. Нужно ли е да се обяснявам с нещо повече?
Не, не е нужно. Тъп, но boss. Комплексар :?
vgeorgiev - специалист
mishoboss написа:
Не разбирам защо е нужно да се обяснявам за избора си и да търпя ad hominem нападки. "В близко до София село" ще си купя парцел когато се пенсионирам. Тепърва ми предстои деца да гледам. Инфраструктурата и локацията са от топ значение. Нужно ли е да се обяснявам с нещо повече?
Тогава си купи голям апартамент в градската част, но не в новите квартали.
kolcho - специалист
mishoboss написа:
ВИждам, че темата предизвика интерес тук. Моя грешка за "източните", наистина по-правилно е "югоизточните".

В идеалния вариант от големия парцел ще се обособяват нови УПИ-та и при необходимост ще се изграждат улици за лице. Сравнително добре съм запознат вече с клопките, проблемите, процедурите и надцакването тук, но това е неизбежно.
ОК - чудесно самочувствие!
След като твърдите, че сте се запознали с тези неща по-добре, отколкото с посоките на света, мога ли да попитам:
1. Наясно ли сте със сроковете по процедурите, свързани с обособяването на нови УПИ?
2. Наясно ли сте с това кой и по какъв начин може да ги оспори?
3. Наясно ли сте с това какво означава да се промени ПУП за района? Да се проектират нови улици и съпътстваща инфраструктура?
4. Имате ли калкулация с колко ще нарасне цената на кв.м. площ от първоначално закупения евтин парцел, след като се извърши делба, промяна в ПУП, проектирането и изграждането на инфраструктурата? В едно чисто голо поле / защото евтино е именно там!/?
5. Накратко - наясно ли сте с очакваното забавяне и колко ще ви струва то?
Та?
infomar
kolcho написа:
mishoboss написа:

ОК - чудесно самочувствие!
След като твърдите, че сте се запознали с тези неща по-добре, отколкото с посоките на света, мога ли да попитам:
1. Наясно ли сте със сроковете по процедурите, свързани с обособяването на нови УПИ?
2. Наясно ли сте с това кой и по какъв начин може да ги оспори?
3. Наясно ли сте с това какво означава да се промени ПУП за района? Да се проектират нови улици и съпътстваща инфраструктура?
4. Имате ли калкулация с колко ще нарасне цената на кв.м. площ от първоначално закупения евтин парцел, след като се извърши делба, промяна в ПУП, проектирането и изграждането на инфраструктурата? В едно чисто голо поле / защото евтино е именно там!/?
5. Накратко - наясно ли сте с очакваното забавяне и колко ще ви струва то?
Та?

Явно човекът ако не ги разбира някой неща, ще се допита до специалисти които разбират а и парите няма да му са проблем, щото е наясно с проблемите и те не го безпокоят.

На конкретният му въпрос - има ли съмишленици, трябва да постави правилно въпроса:
- колко голям парцел има намерение да закупят, колко квадрата на собственик;
- очаквана предполагаема цена м2.
- колко собственици мин/макс могат да бъдат - 2-20-200;
- това нещо от "затворен" тип ли ще бъде или не;
- в какъв диапазон средства за сделката всеки един трябва да е ограничен за земя и инфраструктура;
- каква инфраструктура се очаква да се направи от общината и каква от собствениците - в какви
бъдещи срокове след закупуването (ако станат когато пораснат децата...)
- какво строителство е разрешено в този район....
- вода, ток, канализация, път - налични ли са и очакват ли се проблеми...
- при възможност някакъв отрязък от карта в голям мащаб с очертан предполагаем район;
.... каквото друго се сети, но е полезно за преценката.

При така поставен въпрос, потенциален кандидат ще премисли предложението и може да отговори и да го обсъдят.

Тема "Търсят се съмишленици за купуване на голям парцел край София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: