Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
hidrazin - майстор
mishoboss написа:
Истински се радвам, че темата предизвиква активност, макар и повечето да е безполезен шум и лични квалификации към моята персона, които не бяха поискани, но явно нивото е такова.
Оооо... със сигурност нивото е такова ... вашето.
Нямате познания, нямате достатъчно пари а искате чудеса!!!
Е ами за без пари толкоз. Вземете си парцел в провинцията.
И въобще какво правите в този форум?
Има си достатъчно агенции за недвижими имоти.
И какво по-точно означава " Търсят се съмишленици" ???
Тук не е някоя тъпа агенция за купува-продава от типа на плювалника (продавалника).
Пуснете си обява там. Определено ще ви подхожда. :-D
Успех!
:partyman:
mishoboss - специалист
Да, определено пускането на тази тема тук не беше добра идея. За пореден път съм очарован от български манталитет.
Antonii - майстор
За съжаление такъв е българския манталитет, а по-лошото е че вече и европейците ни знаят що за стока сме.
За да стане това което сте решили по начина който сте решили трябва вие да го построите и след това ще намерите много съмишленици, че дори може да излезете и на печалба.
Просто на българина трябва да дойде някой да му направи нещата или да му каже от вън кое как да стане, а ако може и да го направи най-добре.
Защо не се обърнете към частен инвеститор. Има доста хора с излишни пари които инвестират в иновативни идеи.
И ако комплекса е с някакви нестандартни решения в областа на отоплението като термопомпи или фотоволтаици за ел. захранване, може да събуди интерес.
Единствено трябва да имате ясен идеен проект какво трябва да стане.
kolcho - специалист
mishoboss написа:
Много примерно:
- http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... bbkq8&f1=2
- http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... bbkgy&f1=2
- http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... bbkq8&f1=1
- http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... bbkq8&f1=1
Всички посочени парцели / без последният/ са извън регулация. Ниви. За последния - да преведа ли какво обикновено означава "Екологично чист район застроен предимно с ниско етажни сгради" на езика на брокерите?
Та - какво точно им е апетитното на тези парцели? Видяхте ли ги на живо, за да ги определите като "апетитни"? Проучихте ли фактическото положение със собственост, тежести, суперфиции и пр. "подробности"? Или съдите по обявите?
radius - майстор
Гледам да не пиша във форума, но нещо не мога да се сдържа.
Да оставим настрана кой надменен, кой хвърчи из облаците.
Аз искам да попитам автора дали идва от чужбина, защото според мен се опитва да мисли като "западняк". И как по точно от 90% селяни по манталитет ще избереш мечтаните интелигентни съседи/съкооператори? Нали тия дето колят прасета утре ще купят от отказалия се съкооператор имота и ще имаш прасета не в съседство, а в общия ви двор ( ако реализираш идеята за затворен комплекс. Или някоя мутра ще си бичи чалгата по нощите пък ти се автоматизирай.
И на мен ми се иска да гледам интелигентни и неарогантни хора, но реалността не е такава.
Изобщо съвета ми е да смениш държавата, тъй като това което искаш не след 15 години, а най-вероятно никога няма да се случи тук.
kolcho - специалист
mishoboss написа:
Да, определено пускането на тази тема тук не беше добра идея. За пореден път съм очарован от български манталитет.
В това влиза ли очарованието от изяви на хора, които експонират съвършено мъгливи планове, не могат да отговорят конкретно и с необходимата финансова обосновка на питания / някои от които наистина не са доброжелателни или просто се месят в личното Ви пространство/ по предложението, но се сърдят като деца, когато някой задава разумни / па макар и неудобни/ въпроси? Или се самопоставяте извън "българския манталитет", на принципа "Пази Боже..."?
mishoboss - специалист
Пиша за последен път тук, защото очевидно не постигам търсения ефект, пък да си чешем езиците и мерим манталитет, не виждам особен смисъл. Още нищо не съм проучвал подробно просто защото вчера пуснах тези постове. Тепърва ще гледам и проучвам парцели с подобни характеристики на база вече събралите се няколко човека с интерес от подобно начинание. До момента съм гледал парцели за еднофамилни къщи между 550 и 800 м2, не съм гледал парцели по 3-7 декара... по очевидни причини.
Не знам с какво самочувствие някои хора коментират имотния пазар към момента, като очевидно не са наясно какво се случва. Че и ме хокат за това, което искам да правя. ОК, нека е утопично, поне пробвам. Някой дава ли си реална сметка за пазарната обстановка към момента? Мислите ли, че бих прибягнял до това (очевидно отчаяно) начинание, ако можех да намеря самостоятелно УПИ с търсените характеристики и цена? Преди 3-4 години имаше шанс, вече шансовете клонят към нулата. Доволен съм и на земеделска земя, пък нека едно година бродя по институции с аналогови лелки от 19-ти век... been there, done that. Хубав ден и без лоши чувства, просто повече мисъл... не като българин.
Чираче - майстор
mishoboss написа:
Пиша за последен път тук, .....

Не вярвам, че е за последен път. :?
gechev - специалист
mishoboss написа:
Пиша за последен път тук, защото очевидно не постигам търсения ефект, пък да си чешем езиците и мерим манталитет, не виждам особен смисъл. Още нищо не съм проучвал подробно просто защото вчера пуснах тези постове. Тепърва ще гледам и проучвам парцели с подобни характеристики на база вече събралите се няколко човека с интерес от подобно начинание. До момента съм гледал парцели за еднофамилни къщи между 550 и 800 м2, не съм гледал парцели по 3-7 декара... по очевидни причини.
Не знам с какво самочувствие някои хора коментират имотния пазар към момента, като очевидно не са наясно какво се случва. Че и ме хокат за това, което искам да правя. ОК, нека е утопично, поне пробвам. Някой дава ли си реална сметка за пазарната обстановка към момента? Мислите ли, че бих прибягнял до това (очевидно отчаяно) начинание, ако можех да намеря самостоятелно УПИ с търсените характеристики и цена? Преди 3-4 години имаше шанс, вече шансовете клонят към нулата. Доволен съм и на земеделска земя, пък нека едно година бродя по институции с аналогови лелки от 19-ти век... been there, done that. Хубав ден и без лоши чувства, просто повече мисъл... не като българин.
Като започнете да строите къщите се обадете. Ще Ви направя добра отстъпка за зидарски блокчета. :supz:
p.v.x - майстор
mishoboss написа:
. Хубав ден и без лоши чувства, просто повече мисъл... не като българин.

Хубав ден и на теб.

Дано да сбъднеш мечтата си.

Приеми един съвет.

Никога , ама никога не си позволявай такива квалификации.

Щото пред компютъра е лесно.

На живо , не ми се мисли за теб.

:rock:

Тема "Търсят се съмишленици за купуване на голям парцел край София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: