n_a написа:Как изолира ламарината на комина към дървенията?Тази ламарина е само кожух, за да не се мокри отдолу каменната вата. Комина е изграден от големите блокчета с голям и малък отвор (50/25 външно) и за да лови по-малко катран, направих опит да го изолирам поне малко от външните атмосферни условия посредством каменна вата 3 см, която има и алуминиево фолио - не знам как точно се казва. Когато правих комина, не съм мислил, че ще преправям покрива скоро и го направих според завареното положение:

като частта под стряхата я обвих с рабица и я измазах с хоросан, а после с неква термо-мазилка, а частта над покрива само е обвита с ватата и прикрепена с тел към комина. След това му "уших" от ламарина кожухче и го нахлузих отгоре да пази от влага и вода. Изработих му и шапка да не го вали и вече 2 год. функционира нормално.
За всеки случай дървенията не опира никъде в ламарината от съображения за сигурност.

Всичко съм си правил сам като не претендирам, че е правилно, но поне съм сигурен, че засега е функционално.