Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В моето малко селце има всякакви дюбели. И съответно и некомпетентни продавачи. "Дюбел за тухля" нищо не ми говори. Тухли разни. Мойте не са като твойте. Купи си точно дюбел за тухла четворка, щом твойта е такава. И щом си се компрометирал вече, застраховай се с по-дълги дюбели.
Не мисля, че проблемът е в жената. Проблемът е в това, че някой бърка "върша работа" със "свърших работа". Едното съвсем явно е продължително, дългосрочно занимание... а може би жената е очаквала да я свършиш бързо и да те занимае с друго. Примерно да правите секс. Знам ли.
Чаро - Акълия
http://www.hilti.com/holcom/modules/prc ... OID=-23603
Това е дюбел подходящ за четворка- тип пеперуда.
при затягане на винта, дюбела се увива около него ....
Според мен, проблема ти е в оборотите на бормаашината/перфоратора с който пробиваш.
Много е важно при четворката, да въртиш бавно и с премерен натиск...
Ако си разкъртил много, следвай примера с лепилата..
fitnes___ мисля че тва са дюбели за ГК :?
silllveto - Майсторица
Само вторият ни етаж е с четворки и тия дето ни правеха изолацията слагаха дюбели за плътна тухла, добре че се усетихме навреме.

http://64.233.183.104/search?q=cache:G9 ... g&ie=UTF-8
pesho - специалист
goltak написа:
Жена ми /50% от "проблема" :| / ще се върне към края на седмицара и тогава ще го правя, дотогава събирам мнения, ако някой се сети за друго нека драсне някой ред.
Благодаря.
Смени жената-така ще решиш 50% от проблема !.. 8-[
fitnes___ - специалист
знам че са за гипс картон но пак добре раздуват един корниз ще ударжат
БАШ МАЙСТОР - специалист
навий 2ри винт под ъгал до първия ,в същия дюбел :idea:
stenmark - специалист
goltak написа:
Здравейте колеги, изпаднал съм в сериозно затруднение, корнизите с пердетата ми падат, ще ме изгони жената от вкъщи :lol: . Та корнизите ги хванах с дюбели 6-ца, но във тухлата изобщо не искат да хванат, сложи и осмица /след като разпробих/, дюбелите си падат от само себе си, слагах дървени трески уж държеше и сега пак са провиснали.

В магазините дюбели за тухла няма, някакви продавачки ми предлагат обикновенни, ама аз пробвах с тях и с такива с 4 "чепчета" уж повече да държат, ама нейсе нищо не става.

Ако някой е ползвал някакви и става здраво, да помага.
То не е проблем...Направи следното:Навиваш видия/рапида за гипсокартон/меджду дюбела и неговата видия.това се получава защото дупката в тулата не е плътна,а след като навиеш рапидата в дюбела го заклиняваш!!!!
goltak - напреднал
Здравейте днес стигнах да ги сложа дюбелите, значи взех си такива дюбели:

Изображение

и явно се е получило показаното тук:

http://megashop.bg/dubel/product_info.p ... cts_id=158

дюбелите са такива като в сайта, и засега държи много здраво, сложих един такъв

Изображение

че едната дупка/средна/ ми беше по-широка, хвана здраво уж, но след като сложих корниза подава съвсем малко, докато другите не мърдат, засега го оставих така, че е среден все пак и нямах от първите по-голям размер.

Благодаря на всички за съветите, бяхте ми много полезни.
окачил съм стойката на телевизора с такива но 110мм дължина пробвах издържат ме и мен 112кг
timo1 - специалист
а защо не ги хванеш за тавана тия корнизи

Тема "Дюбели за тухла." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: