• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff - специалист
А най-добре си купете парцел в района и си постройте къща по ваши изисквания и нужди. Ще спестите и време и нерви и главоболия, а може би и пари...
Gandalf - специалист
Аз също не видях тази наклонена стена на къщата, може би имаш предвид плевнята с каменната зидария.
Къщата е адски неподържана, не казваш за каво ще я ползвате - за вила за събота-неделя, или за по-дълго обитаване.
Огледай за пукнатини по зидарията на къщата и ги наснимай да ги видим(ако има де). Ако няма всичко е козметика - лощото при къщите е че са за много пари.
Pooh - майстор
@ Eli83 Не се притеснявай за коя и да е стена - тази къща е поне на 100 години, кое те кара да мислиш, че живееш в по-стабилна сграда?
Основният плюс са точно материалите използвани за построяването - дърво, камък и дори и плет видях (между нас да си остане, но най-добрата стена е плет измазан с кал и тор - здравината надминава тухлата в пъти, както и изолационните качества)
По скоро проблемът с който ще се сбъскате е в намиране на КАДЪРНИ майстор за възстановяване на автентичния вид. Успех.
andon1980 - специалист
Здравейте
Аз рядко влизам във форума макар че от доста време имам регистрация.Видях темата за тази стара къща и искам да споделя нещо.ПРеди година купих едни къщи в махаличка нависоко в Родопите близо до Рожен и Момчиловци и на 60 км от Пловдив и там в момента старите хора продават 2 къщи.Къщите са годни за живеене цената на едната е 25 а на другата 30 хиляди лева.До къщите има автомобилен черен път но в последните 100 тина метра е пътека.Асвалтовия път е на около 300 метра.Има каптирана изворна вода която не се плаща има ток и улично осветление дори.Района е много красив.Ако някой прояви интерес мога да разясня повече и да пратя снимки
royal - напреднал
То вече цените паднаха на някои имоти дори до 50%, така , че добре е станало, че сте се забавили и не сте купили. Сега с тези пари можете да вземете нещо къде къде по-добро! :)
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за купуване на тази къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: