Щастливец! Такова попадение не се намира! Дълги тодини да ползуваш къщата с приятели, семейство, деца и внуци...Някой ден и аз ще покажа какво купих и какво стана накрая, нека да завърша.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mici
- специалист
78 мнения в "Една мечта: стара къща на село !"
bager
- специалист
...
Като приключих с портата и оградата се заех с пристройката. В началото мислех да пристроя само баня и тоалетна. В последствие обаче реших че ще е по-добре да направя кухничка и стая за гости.
На мястото и преди е имало постройка, така че си беше оформено и имаше здрави зидове, на които да легне първата плоча.
За съжаление така и не направих нито една снимка докато правихме първата плоча, след това зидането, а после и втората плоча.
Снимките са ми чак след измазването.
Втората плоча е и покрив на пристройката. Тя ще играе ролята на тераса. Намазах я с една хидроизолация, която на вид беше като теракол, не си спомням как се казваше. Минах я два пъти, след това направихме замазка и върху нея налепихме гранитогрес. Има и малък наклон, така че се надявам да нямам проблеми с течове.
Отвън на височина около 50-60 см. ще бъде облепена с каменни плочи.
Имам си даже и мазе. Оставих си отвор в плочата, който ще бъде с капак-врата на мазето.
Прозорците, които съм сложил са абсолютно автентични. Те са от старата постройка, която е съборена от предишните собственици.
Е, бяха отремонтирани, разбира се, но като цяло бяха учудващо добре. Вратата е стара също, макар и не чак толкова.
Отвън няма да се работи засега, чак напролет.
следва продължение...
Като приключих с портата и оградата се заех с пристройката. В началото мислех да пристроя само баня и тоалетна. В последствие обаче реших че ще е по-добре да направя кухничка и стая за гости.
На мястото и преди е имало постройка, така че си беше оформено и имаше здрави зидове, на които да легне първата плоча.
За съжаление така и не направих нито една снимка докато правихме първата плоча, след това зидането, а после и втората плоча.
Снимките са ми чак след измазването.
Втората плоча е и покрив на пристройката. Тя ще играе ролята на тераса. Намазах я с една хидроизолация, която на вид беше като теракол, не си спомням как се казваше. Минах я два пъти, след това направихме замазка и върху нея налепихме гранитогрес. Има и малък наклон, така че се надявам да нямам проблеми с течове.
Отвън на височина около 50-60 см. ще бъде облепена с каменни плочи.
Имам си даже и мазе. Оставих си отвор в плочата, който ще бъде с капак-врата на мазето.
Прозорците, които съм сложил са абсолютно автентични. Те са от старата постройка, която е съборена от предишните собственици.
Е, бяха отремонтирани, разбира се, но като цяло бяха учудващо добре. Вратата е стара също, макар и не чак толкова.
Отвън няма да се работи засега, чак напролет.
следва продължение...
Прикачен файл
Празното място.
3.jpg (78.71 KиБ) Видяна 12352 пъти
Прикачен файл
Сега.
4.jpg (41.78 KиБ) Видяна 12352 пъти
Прикачен файл
Празното място.
1.jpg (67.02 KиБ) Видяна 12352 пъти
Прикачен файл
Сега.
2.jpg (53.71 KиБ) Видяна 12352 пъти
Master_Kenobi
- V.I.P.
Добре изглежда.
С какво зида?

С какво зида?
bager
- специалист
Master_Kenobi написа:Добре изглежда.С тухли четворки. В началото щях да купувам нови, но честно казано се отказах много бързо. По-некачествени и недоизпечени тухли не бях виждал. Направо се разпадаха като ги хванеш.![]()
С какво зида?
Купих 4-ки втора ръка- здрави, в отлично състояние, без вар по тях, събаряни от промишлени постройки- 40 ст. струваше тухлата.
Оградата също е от тях.
bager
- специалист
silllveto написа:... Що не я направихте тройна - едната трета да е за пешаходци или имате отделна такава? А дворът колко е голям? Чакам с нетърпение още снимки. Успех!Благодаря за хубавите думи!
А вратата всъщност е във...вратата! Не я направих тройна, или въобще по-голяма, защото къщата е малка и нямаше да бъде съразмерна. Сега е колкото да си прибирам колата в двора, пък и няма смисъл от по-голяма според мен.
А иначе двора ми е съвсем малък. То всъщност са два двора, преден и заден. Общо 150 кв.м. Абе, колко му трябва на човек...
Прикачен файл
29112008(034).jpg (55.95 KиБ) Видяна 9438 пъти
Прикачен файл
Колата вътре.
21062008(003).jpg (55.91 KиБ) Видяна 9840 пъти
Прикачен файл
"Вратника"
untitled.JPG (33.54 KиБ) Видяна 9840 пъти
Последна промяна от bager на ср дек 03, 2008 12:49 pm, променено общо 1 път.
rulom
- модератор
Тема "Една мечта: стара къща на село !" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература