• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mici - специалист
Щастливец! Такова попадение не се намира! Дълги тодини да ползуваш къщата с приятели, семейство, деца и внуци...Някой ден и аз ще покажа какво купих и какво стана накрая, нека да завърша.
mhd - помощник
Oooooooooooх, ако знаеш как ти завиждам.И моята мечта е за такава къщичка на село. Но за сега не съм попаднал на "нея", пък и много злоупотребяват с цените. Имаш си работа по нея, но като я вършиш с желние и удоволствие ще е песен. Успех
asinka - специалист
Поздравления и от мен!
Страхотни са, и къщата, и меракът, с който я "реставрираш"!
И като гледам с какъв заряд надъхваш съфорумците....Браво!
bager - специалист
...
Като приключих с портата и оградата се заех с пристройката. В началото мислех да пристроя само баня и тоалетна. В последствие обаче реших че ще е по-добре да направя кухничка и стая за гости.
На мястото и преди е имало постройка, така че си беше оформено и имаше здрави зидове, на които да легне първата плоча.
За съжаление така и не направих нито една снимка докато правихме първата плоча, след това зидането, а после и втората плоча.
Снимките са ми чак след измазването.
Втората плоча е и покрив на пристройката. Тя ще играе ролята на тераса. Намазах я с една хидроизолация, която на вид беше като теракол, не си спомням как се казваше. Минах я два пъти, след това направихме замазка и върху нея налепихме гранитогрес. Има и малък наклон, така че се надявам да нямам проблеми с течове.
Отвън на височина около 50-60 см. ще бъде облепена с каменни плочи.
Имам си даже и мазе. Оставих си отвор в плочата, който ще бъде с капак-врата на мазето.
Прозорците, които съм сложил са абсолютно автентични. Те са от старата постройка, която е съборена от предишните собственици.
Е, бяха отремонтирани, разбира се, но като цяло бяха учудващо добре. Вратата е стара също, макар и не чак толкова.
Отвън няма да се работи засега, чак напролет.
следва продължение...

Прикачен файл

3.jpg
Празното място.
3.jpg (78.71 KиБ) Видяна 12352 пъти

Прикачен файл

4.jpg
Сега.
4.jpg (41.78 KиБ) Видяна 12352 пъти

Прикачен файл

1.jpg
Празното място.
1.jpg (67.02 KиБ) Видяна 12352 пъти

Прикачен файл

2.jpg
Сега.
2.jpg (53.71 KиБ) Видяна 12352 пъти
bager - специалист
А това е мазето ( тогава беше - бъдещото мазе).

Прикачен файл

005034122[1].jpg
005034122[1].jpg (69.78 KиБ) Видяна 12348 пъти

Прикачен файл

005034128[1].jpg
005034128[1].jpg (60.48 KиБ) Видяна 12348 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Добре изглежда. :)
С какво зида?
bager - специалист
Master_Kenobi написа:
Добре изглежда. :)
С какво зида?
С тухли четворки. В началото щях да купувам нови, но честно казано се отказах много бързо. По-некачествени и недоизпечени тухли не бях виждал. Направо се разпадаха като ги хванеш.
Купих 4-ки втора ръка- здрави, в отлично състояние, без вар по тях, събаряни от промишлени постройки- 40 ст. струваше тухлата.
Оградата също е от тях.
silllveto - Майсторица
Страхотна къщичка, красота! Искам и аз такава! Много ми харесва портата, която сте направили. Що не я направихте тройна - едната трета да е за пешаходци или имате отделна такава? А дворът колко е голям? Чакам с нетърпение още снимки. Успех!
bager - специалист
silllveto написа:
... Що не я направихте тройна - едната трета да е за пешаходци или имате отделна такава? А дворът колко е голям? Чакам с нетърпение още снимки. Успех!
Благодаря за хубавите думи!
А вратата всъщност е във...вратата! Не я направих тройна, или въобще по-голяма, защото къщата е малка и нямаше да бъде съразмерна. Сега е колкото да си прибирам колата в двора, пък и няма смисъл от по-голяма според мен.
А иначе двора ми е съвсем малък. То всъщност са два двора, преден и заден. Общо 150 кв.м. Абе, колко му трябва на човек...

Прикачен файл

29112008(034).jpg
29112008(034).jpg (55.95 KиБ) Видяна 9438 пъти

Прикачен файл

21062008(003).jpg
Колата вътре.
21062008(003).jpg (55.91 KиБ) Видяна 9840 пъти

Прикачен файл

untitled.JPG
"Вратника"
untitled.JPG (33.54 KиБ) Видяна 9840 пъти
Последна промяна от bager на ср дек 03, 2008 12:49 pm, променено общо 1 път.
rulom - модератор
:megaeek: Къщата ме впечатли......ама колата още повече :klatsch:
Със здраве да си ги ползваш и двете.

П.П.Спал съм Тук и ми хареса как са комбинирали новото със старинното, ако имаш път натам се отбиий, ей така само за идеи...........а няма да ти казвам собственика какъв маниак е на тема ракии......... :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Една мечта: стара къща на село !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: