Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
koneko - напреднал
ето още

Прикачен файл

ALIM0168.JPG
ALIM0168.JPG (27.25 KиБ) Видяна 5913 пъти

Прикачен файл

ALIM0186.JPG
ALIM0186.JPG (95.04 KиБ) Видяна 5913 пъти

Прикачен файл

ALIM0185.JPG
ALIM0185.JPG (96.76 KиБ) Видяна 5913 пъти
tinalex - специалист
Това е кладенец,нали?Значи има вода.
koneko - напреднал
tinalex написа:
Това е кладенец,нали?Значи има вода.
Да това е кладенец,всъщност има два кладенеца,но няма прекаран водопровод,подали сме молба във ВИК но кога ще стане незнаем.Лошото е че в селото няма канализация та трябва да се копае септична яма.В понеделник ще купуваме кабела за ел. инсталацията и започваме.
rulom - модератор
Понеже си нова, та да те уважа:) .Хич не ти трябва ВИК (всъщност от абревиатурата ще ползваш само В-то) . Вземете си хубав хидрофор и забравете ВИК-то.Естествено излиза въпроса до колко е редовен тока(спирания за период от време) и колко често ще сте там.Отговорете си на тези въпроси и преценете заслужава ли си разправията с държавен орган.
Успех с ремонтите !
tinalex - специалист
Тъй, тъй.....С 200лв решаваш проблема.
koneko - напреднал
Незнам,според мен ВИК трябва да има,нищо не се знае може да ни хареса на село и да стоим там по цяло, лято все пак е на десетина километра,пък и всичко се случва и ток се спира и много други фактори има които ни карат да мислим че е по добре да се прекара вода а кладенците..... е живот и здраве ще ги ползваме за басейна.Аз пак да си кажа не разбирам много така че моля ви не се сърдете ако питам и пиша понякога глупости.Все пак ако имате някои забележки казвайте,със сигурност сте по компетентни от мен.
Master_Kenobi - V.I.P.
koneko написа:
Вчера идва майстор за ел. инсталацията трябвя да се поднови изцяло с 4 квадрата,това лично на мен изобщо нищто не ми говореше но вече ми пообясниха
Това кой ти го каза и какво ти пообясниха?! :?
С 4 квадрата "цялата инсталация" (цитат) ли ще е? До всяка точка (контакт, ключ и т.н.) или как?
Ако може повече инфо, щото май некой ви е турил на пързалката...

За кладенеца и аз така мисля, ама проверете все пак как му е дебита. Да не е некой пресъхващ. Зависи и как ще ползвате къщата. Норматива за разход на вода е 150 литра на човек за ден и горе-долу съвпада с практиката. За градината и други отделно.
Не се отказвай от ВиК-то по принцип, нищо, че не е държавно (вероятно). :-D

П.П. Ще ти отговаряме и без да ни гъделичкаш с лафове от рода на "жена, кво да правиш". Тук всички момичета са мъжки момичета! :)
Edit: Ох! И престани да ни се извиняваш, моля те! :prayer: Освен, че е нелепо, приеми и, че не го заслужаваме! :-D
koneko - напреднал
Значи,дойде този майстор мери с някакъв уред и каза че е един квадрат,това била много стара инсталация която нямало да ни върши никва работа,трябвало изцяло да се смени с 4квадрата,измери горе долу и ни поръча да купим 160 метра кабел,това щяло да стигне за двата етажа.
rulom - модератор
Консултирай се с друг майстор и му кажи че искаш основните трасета да са 4 mm2, надолу до контактите да е 2,5 mm2, осветление на 1,5, и също така му кажи че искаш всяка стая на отделни кръгове( бушони).Не клекай на майсторите, ти ще живееш в тая къща.
П.П. Ако е достатъчно добър ще може да изтегли в старите тръби нови кабели, ако ли не, търси друг.
koneko - напреднал
'' и също така му кажи че искаш всяка стая на отделни кръгове( бушони).'' Всъщност той така ни предложи,но май наистина да се консултирам и с друг.Еииии,тъкмо намерихме кабел от 4 квадрата на промоция ако вземеш 100 метра на 1.52,нищо де то пак ще ни влезе в употреба,че има и две пристройки.

Тема "Новата-стара придобивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: