ribnikolaevi написа:Абсолютно не съм съгласен с тая демагогия. Проекта или е проект, или не е. Строителния надзор следи за изпълнението на узаконения проект. Какви са тия "резерви"? Според мен това компрометира разработилите проекта. За мен това са хитринки за "цицане" на клиента. В моя проект пише изрично в забележките, че при неяснота да се търси проектанта за консултация. Каква консултация, какви 5 лева. Аз зададох проекта разработен на аутокад2008 готов, само трябваше да се съобрази с изискванията и да мине пред общината. И за което да си платя за цялостно разработен проект.
Авторския надзор затова е авторски. Става въпрос, всеки който е правил даден проект, знае къде има някакви резерви и може да си затвори очите, и къде е изключително важно да се спазва абсолютно точно проекта. Не е законно друг да те подписва, освен ако изрично не си го посочил - с нотариално заверен документ, който се прилага в строителната документация.
По принцип съм съглесен с теб, Стефане, всяка пофесия си има тънкажите /аз не съм ги ползвал - честна пионернска - не се занимавам с дребни обекти, поне засега/.
Понеже пишеш, че си задал проекта на Аутокад /версия 2008/, беше ли задал и армировката?