Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
laki1968 - специалист
тва е моя покрив от миналото лято,сега е завършен,излезе ми 4000лв. за материал.сам си го направих

Прикачен файл

Copy of Photo-0064.jpg
Copy of Photo-0064.jpg (111.64 KиБ) Видяна 29529 пъти
prascho - майстор
А колко би излязал на квадрат с материали на Брамак, при положение, че една лента за подкапаци от 5 метра струва майка си и баща си.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
laki1968, Моля, разкажи как направи връзката зидария-пояс.
laki1968 - специалист
n_a написа:
то има само 1 начин :wink: правиш кофраж слагаш желязо и наливаш
bkb
ясно почти все по этому вопросу
Последна промяна от bkb на съб дек 26, 2009 11:36 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
laki1968 написа:
n_a написа:
то има само 1 начин :wink: правиш кофраж слагаш желязо и наливаш
Грешка!
bkb
понятно все по этому вопросу
Последна промяна от bkb на съб дек 26, 2009 11:26 pm, променено общо 2 пъти.
Spokoiniq - майстор
И аз чакам да чуя?
kabalero - напреднал
Вчера говорих с майстора ето какво иска :ГРЕДИ 14/14 -10бр 10/10-55бр 8/12-5бр Сачак-15 връзки каэа че ще полэваме кофражните дъски за покрива.Съжалявам че не мога да кача снимка дава ми неква грешка...
yanislav - напреднал
Вече си имам собствен профил и ще спра да използвам профила на жена ми lilibg66, за да давам мнения във форума.

Аз затова говорих уклончиво и малко по-обобщено. Има много условия, който определят цената и общо взето си е за конкретния случай. Затова и казах, че ми се струва, че са поискали висока цена на bkb. След уточнението, че е добавил 20% отгоре на материалите, нещата се променят, 20% не са никак малко. Това добавяне върху цената не го отразих при предния си пост.

Общо взето, за всеки покрив си е в някаква степен индивидуално.

Относно поясите на laki: не разбрах въпроса на n_a - как е направена връзката зидария - пояс? досега не съм видял, връзка зидария - пояс, да се изпълнява по друг начин, освен с колони свързани с пояса. Вижда се, че си има колони свързани с околовръстен пояс. Изпълнен е и наклонен пояс, колоната е продължена до билото. Подложната греда е върху пояса. Не ми хареса, че не видях подкоси, клещи и други укрепващи елементи.
За ИТОНГ, не се сещам да има изисквния за връзка с пояс, има си детайл за връзка с колона, който не си спомням да съм видял някой да го изпълнява на реален обект.

Тема "Колко излиза 100кв. покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: