Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Sikoman - помощник
:-D хахахах това ме развесели.... аз сам страстен пушач .... но чесно казано след секс едвам си поемам въздух и много мразя да пуша тогава :) но това е друга тема :)
Sikoman - помощник
Мога да дам малко инфо относно покупките на този етап:
1. цялата документация (разрешителни, такси, предостъпено право на строеж, планове от архитектите доклади , заснемане) - 6000 лв
2. тухлички итонг (2008 май) - 6800 лева (с превоз и сваляне на място по избор)(за около 160 м2)
3. керемиди (2008 август) - 2500 лв (пак с доставката) (за около 150 м2)
4. хидро изолациа под керемидите Полизол - 345 лв (пак за около 150 м2)
5. арматура 4200 лв (за 4700 кг - готова огъната и докарана и свалена в двора)
ами те то май е това за сега :)
gandonov - специалист
Кратък коментар за количеството тухли:
Като гледам бройката керемиди (150кв.м.) предполагам, че застроената ти площ е около 100кв.м.
А имаш два етажа. Значи към 200кв.м. разгъната площ.
И тъй като нямаш разточителни прозорци ... според мен ще имаш около 300кв.м. зидария!
Май твоите 160кв.м. Итонг ще стигнат само за първия етаж?

С две думи: Изчисли си зидарията! На мен ми изглежда подозрително малко.

И още един коментар за кухнята:
- Ами, .... струва ми се малко нагъчкана. Просто не виждам къде ще събереш хладилника? Да не говорим, че почти не си оставил кухненски плот. Не знам жена ти къде ще реже салатата? :)
Sikoman - помощник
благодаря ти за поста :)
само че аз като изчислиавах за първия етаж ми излезе около 60 м2 зидария понеже почти няма вътрешни стени а и от кам тераската от источната страна прозорците и вратата ще са почти от пода до тавана а втория етаж нещо не успях да го изчисля понеже е леко скосен от към север :( :? и нещо сметката там не ми се получава
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Точно в момента не са ти биджит тухлите. Като ги свършиш, ще купиш още. И без това нямаш място.
Не виждам добре чертежите, но.
100 квадрата къща не е малко. 3 спални с 2 бани, всекидневна-кухня, тоалетна (за гости) това доволно се побира на един етаж. При добър подход с добро разпределение. На тавана помещения със скосяване...
Това създава комфорт на поддръжката.
Последна промяна от n_a на чет май 14, 2009 4:45 pm, променено общо 1 път.
gandonov - специалист
Чак сега се загледах в чертежите. И веднага ми изникнаха още няколко въпроса:
  • - Как ще се качваш на тавана?
    - А на покрива? Не виждам никакви капандури.
    - Два от трите ти комина са абсолютно не на място!
    = Защо коминът в кухнята е до мивката, а не до печката? (Разбираемо е да се случи, ако се нанасяш в панелка, ама ти строиш нова къща!).
    = А втория комин зад вратата в кабинета? Той пък какво прави там?
Sikoman - помощник
относно комините :)
там кадето е кухнята ще претарпи малка корекция и разполойението на печка и мивка ще се промени и печката ще си дойдде до комина, а колкото до малката стая (така наречения бъдещ кабинет) тожа схте е по скоро нещо като отдушник който може да се направи а може и да не се прави просто поискахме от архитектите да ни сложат за всеки случай такъв ... а колкото до поста на n_a йената не искаше много коридори и повярвай ама не успяхме да влезнем във 100 м2 ..... понеже мястото ни граничи с две улици и затова има това скосяване от страна на кухнята - чесно казано и аз незнам къде ще е хладилника ама си мисля че ще успеем да го вкараме някаде .... да се надявам че ще доживея този момент :) нищо че сам младеж (само на 30 г - след две седмици една годинка повече)
gandonov - специалист
Моето мнение е да помислиш за голяма капандура. Моята стана твърде малка и в бъдеще ще се сгъвам на & за да излизам на покрива.

Предполагам, че си измислил ВиК инсталацията? (Защото аз не я виждам означена на чертежите.) ... къде ще минават тръбите? как ще докараш чиста вода до мивката в котелното? и как, ще върнеш подовия сифон обратно?

Как смяташ да отопляваш/охлаждаш/вентилираш къщата?

П.П. Колкото повече подробности предвидиш навреме, толкова по-малко грижи ще имаш в бъдеще.
А както сигурно се досещаш, веселбата при теб тепърва започва. :-D

Успех.
Sikoman - помощник
Така е веселбата тепърва започва :)
за отопление си мисля за котел на пелети и парно... има изградена (начертана инсталациа само че е във проектите и почти ниама смисал да ги снимам че снимам са камерата на телефона) нямам фотоапарат (а който ме знае аз работя във телевизия и още не сам си купил нито камера нито фотоапарат :) ) а да мислим си за нещо като капандура само че мислиме да е без трета плоча(под покрива) а да сме с окачен таван и много изолация и малко по високи стаи :)
8180 - майстор
Sikoman,
Добре дошъл!
Приветствия за интересното включване. Вярвам, че колегите ще помогнат да стане всичко ОК.

Гледам си купил покривната мембрана. Разгледай проекта, решете тази 3-та плоча (таван, покрив) кое как ще правите, разгледай и подобните теми тук. Виждам имаш и "мансардна" част на покрива - има какво да се помисли кое-как.
Споделяй при съмнения - да помагаме, а и изобщо как върви - да черпим опит.
Успех!

П.П. Всички, в крайна сметка ставаме "завряни зетове". "Човек, колкото и добре да живее - се жени". :)

Тема "Къщата на Свилен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: