Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iliana - специалист
и още един въпрос-алуминиева или pvc да е входната врата, имам позната който прави алуминиеви и мисля да се възползвам от услугите му. дали е добра идея да се слага стъкло оребрено
gandonov - специалист
Моят случай:
  • Аз си поръчах PVC входна врата (цвят "орех"), защото и дограмата е от същия материал и в същия цвят.
    Само прагът на касата е от алуминиева сплав.
    Остъкляването е от нискоемисионен стъклопакет с външно матово стъкло. Защото такъв е стъклопакета на банята ми.
Не съм използвал по-специално стъкло, защото стъклото е сравнително тясно за "минаване през него", а къщата е достъпна отвсякъде.

@Iliana: Не знам дали съм те разбрал правилно, но под "оребрено" май имаш предвид "армирано с метална мрежа" или някакво друго "по-здраво от обикновено стъкло"?

Въобще идеята за армирано или бронирано стъкло на врата на къща ми изглежда, като "пари хвърлени на вятъра".
Това е тема за размисъл, ако си обезопасила всички други варианти за проникване!
gandonov - специалист
Ето снимка на въпросната входна врата. Токущо монтирана и още цялата облепена, но се вижда идеята.

Прикачен файл

door.jpeg
Входна врата
door.jpeg (55.15 KиБ) Видяна 13762 пъти
iliana - специалист
благодаря за отговорите
засега съм се спряла на варинта- алуминиева, но ще си купя готово пвц пано за вграждане и да стане нещо като на снимката
само се притеснявам този пвц панел дали няма да пожълтее

Прикачен файл

vrata.jpg
vrata.jpg (26.34 KиБ) Видяна 13669 пъти
panalov - специалист
iliana написа:
благодаря за отговорите
засега съм се спряла на варинта- алуминиева, но ще си купя готово пвц пано за вграждане и да стане нещо като на снимката
само се притеснявам този пвц панел дали няма да пожълтее
Има и алуминиеви пана ,поръчай си такова.
iliana - специалист
случайно да знаете къде в пловдив продават такива, защото моя майстор знае само пвц
kalanak - напреднал
В Пловдив има склад за алуминиеви профили.Преди се казваше БАЛКАН а сега е PROFILKO.Близо до панаира там има всякакви алуминиеви панели и огромен избор.Ако нещо нямат ще ви го доставят до 15на дни.Фирмата е гръцка. :)
iliana - специалист
благодаря за инфото
ще ида още утре
iliana - специалист
може ли някой да ми препоръча фирма, която прави алуминиеви врати в Пловдив, ако някой има поглед за качество и цени.обадих се в профилко и мисля да си купя готовпрофил, и някой да ми изработи вратата
Стефан - майстор
Всички фирми правят и врати. Но, ако приемаш съвети, мога да ти кажа как да постъпиш. Вземаш си размерите на отвора за вратата, и си правиш някаква скица. Започваш да обикаляш по фирмите, и питаш винаги едно и също - изработка, срокове за монтаж, качество/искай да ти покажат готови изработки/, и накрая питаш за цената. Все едно това ти е най-малкия проблем. Събираш колкото си искаш оферти, и нат.края решаваш какво да избереш. Ще се убедиш, че фирмите с офиси на главни улици работят много скъпо. При равностойно качество на останалите.
В крайна сметка, навсякъде ще ти одерат кожата. Целта е да е по-икономично, при задоволително качество. Ако настояваш за по-бърза поръчка, цената автоматично расте главоломно нагоре.

Тема "Входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: