В каталога на ВЕБЕР бях чел, че при ново строителство за външна ТИ е добре да се изчака от 3-12 месеца.

абе вие къде четете тия книги???????????да сте виждали някъде спрян строеж за да може да "изсъхне",прави си мазилки и изолации и немай грижаЯ се поинтересувай малко и сам ще си отговориш на въпроса.Поне годинка си трябва ,особенно при използването на варо-циментова мазилка .Обеснявал съм няколко пъти вече защо
laki1968 написа:Пич ,мазилката не съхне ,а приключва процеса на реакция на киселият калциев карбонат (съставна част на варовия разствор) с въглеродният двуокис от въздуха.При този процес се отделя вода и има малко начини за ускоряването му,но най сигурният е времето.Освен това чувал ли си за слягане на основите. Честито на твоите клиенти.ПИЧhousedoktor написа:Правиш си ужасно лоша реклама пич....това което твърдиш е меко казано ...непрофесионално.аз реклама не ща да си правя /ПИЧ????????????/ ама и ти фърляш разни смешки...мазилка требвало да съхне поне 1 год. бахти мазилката нали е 3-4см......а ти си ги разтегай тия локуми на кои се фане ПИЧ
topurov написа:ПИЧОВЕ,ако поизправиш стените с хастара,друга мазилка не ти трябва-направо си прави топлоизолацията.между другото виждал съм колеги да правят топлоизолация направо върху тухлите/на топки/ и не е мръднала вече 6та год.фирмата е на огнян бенински ако некой не верва казвам и къде е. А колкото до пичовете по напред- неща да споря ама нека не мислят че те са най знаещите ,а да уважават мнението на можещите
а как стои въпроса с хастарната мазилка. След около месец приключвам с градежа и си мислех да 'ударя' една хастарна мазилчица веднага след това. Изолацията и истинската мазилка - догодина. Междувременно ще слагам и дограмата късната есен.
Бъркам ли с подхода?
laki1968 написа: ...между другото виждал съм колеги да правят топлоизолация направо върху тухлите/на топки/ и не е мръднала вече 6та год....ако некой не верва казвам и къде е.Ми, то така се прави. Не знаеш ли? Кво толко да не вярваме.
avgusto0 написа:Колко време е нужно за да изсъхне добре грубия строеж? /да се изчака/Придържайте се към темата
Преди да се сложи външна топлоизолация?
и кога да започна с вътрешната мазилка?
Нищо не разбирам помагайте, че фирмите искат всичко на веднъж да стане, и да вземат паричките.
Но се опасявам че така ще се запушат стените и няма да могат да изсъхнат и ще падне после мазилката или ще стане и по лошо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: