Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tassel - специалист
В каталога на ВЕБЕР бях чел, че при ново строителство за външна ТИ е добре да се изчака от 3-12 месеца.
laki1968 - специалист
аз каквото казвам- го казвам от личен опит,а тук че е пълно със всезнайковци на теория, които не са сложили и 1 тухла през живота си е друг въпрос. работил съм в казахстан,русия,германия и франция,бая сгради и къщи съм направил,миналата год.доиде време и моя да си построя.направих я за 6мес. и се нанесох в нея.с изолации,ГК,драпани мазилки и тн. понеже ми навява едната стена цяла зима беше мокра отвън-отвътре нищо капчица вода или конденз нямаше :-D по целия свят така се строи-колкото по бързо толкова по добре-разбира се и качествено. в русия сме наливали бетон при -20 градуса ...е за всичко си има и хитринки ама тва е друг въпрос .а вие умници чакайте и 5 год. ако щете да ви изветрее къщата,ама я и опаковаите щото и дъжд вали...и кучетата я опикават :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
laki1968 написа:
аз каквото казвам- го казвам от личен опит
Лошо, Седларов, много лошо... :evil: И учене си требе! :-D
То за това из форума теми, и още теми... :lol:
housedoktor - майстор
абе вие къде четете тия книги???????????да сте виждали някъде спрян строеж за да може да "изсъхне",прави си мазилки и изолации и немай грижа
Я се поинтересувай малко и сам ще си отговориш на въпроса.Поне годинка си трябва ,особенно при използването на варо-циментова мазилка .Обеснявал съм няколко пъти вече защо
housedoktor - майстор
laki1968 написа:
housedoktor написа:
Правиш си ужасно лоша реклама пич....това което твърдиш е меко казано ...непрофесионално.
аз реклама не ща да си правя /ПИЧ????????????/ ама и ти фърляш разни смешки...мазилка требвало да съхне поне 1 год. бахти мазилката нали е 3-4см......а ти си ги разтегай тия локуми на кои се фане ПИЧ
Пич ,мазилката не съхне ,а приключва процеса на реакция на киселият калциев карбонат (съставна част на варовия разствор) с въглеродният двуокис от въздуха.При този процес се отделя вода и има малко начини за ускоряването му,но най сигурният е времето.Освен това чувал ли си за слягане на основите. Честито на твоите клиенти.ПИЧ :-D
topurov - специалист
ПИЧОВЕ,
а как стои въпроса с хастарната мазилка. След около месец приключвам с градежа и си мислех да 'ударя' една хастарна мазилчица веднага след това. Изолацията и истинската мазилка - догодина. Междувременно ще слагам и дограмата късната есен.
Бъркам ли с подхода?
laki1968 - специалист
topurov написа:
ПИЧОВЕ,
а как стои въпроса с хастарната мазилка. След около месец приключвам с градежа и си мислех да 'ударя' една хастарна мазилчица веднага след това. Изолацията и истинската мазилка - догодина. Междувременно ще слагам и дограмата късната есен.
Бъркам ли с подхода?
ако поизправиш стените с хастара,друга мазилка не ти трябва-направо си прави топлоизолацията.между другото виждал съм колеги да правят топлоизолация направо върху тухлите/на топки/ и не е мръднала вече 6та год.фирмата е на огнян бенински ако некой не верва казвам и къде е. А колкото до пичовете по напред- неща да споря ама нека не мислят че те са най знаещите ,а да уважават мнението на можещите
Master_Kenobi - V.I.P.
laki1968 написа:
...между другото виждал съм колеги да правят топлоизолация направо върху тухлите/на топки/ и не е мръднала вече 6та год....ако некой не верва казвам и къде е.
Ми, то така се прави. Не знаеш ли? Кво толко да не вярваме. :?
Продължаваш да ми събираш очите с бисери. :shock: :shock: :shock:

===========
Ооо, г-н, topurov, знаех си, че си наблизо, ама очаквах в друга тема да се обявиш. :) Как върви спец-къщето, що не пишеш? :) Да не се обиди нещо... :?

А на въпроса ти - толко криво ли са зидали, че ще слагаш хастерче? :?
Реди направо 20-те санта стиропор и тва е! :) То и без тва ще си е като отделен зид.
rulom - модератор
:!: :!: :!: :!: :!:
Само да напомня, че първия пост е този :
avgusto0 написа:
Колко време е нужно за да изсъхне добре грубия строеж? /да се изчака/
Преди да се сложи външна топлоизолация?
и кога да започна с вътрешната мазилка?
Нищо не разбирам помагайте, че фирмите искат всичко на веднъж да стане, и да вземат паричките.
Но се опасявам че така ще се запушат стените и няма да могат да изсъхнат и ще падне после мазилката или ще стане и по лошо.
Придържайте се към темата :!:
topurov - специалист
Въпроса за хастара е точно в светлината на темата - ще пречи ли влагата на мазилката, или обратното - ще пречи ли тази мазилка на влагата (да си съхне).

=============================================

За последно малко спам:

На никого не съм се обидил, просто нямам никакво време - по цял ден съм на обекта . Иначе правя мноого снимки и като поприключа на есен ще направя отделна тема. 'Спец' къщето засега не е толкова спец. Тунинговането - другата пролет. Засега само изолацията на фундамента е положена (10 см. Фибран под бетона и външно по фундамента) и е заровена 30 м. тръба Ф200 за рекуператора на 1.80 м. под земята.

Тема "Въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: