Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
timo1 - специалист
spaskashv написа:
Целия комин ли трябва да се облепи с тухли единички. Може ли да се ползва гипсокартон или той не е подходящ за изолиране? :?
Не целия само в тавана и над покрива,за гипсокартон не вервам д става .
ribnikolaevi написа:
Не е ли по-добре да малкия отвор да продължи, както съм го дал със зеленото?
Ако отдолу живее едно семеиство от горе друго нема начин как да се почиства малкия отвор
spaskashv - напреднал
timo1 написа:
spaskashv написа:
Целия комин ли трябва да се облепи с тухли единички. Може ли да се ползва гипсокартон или той не е подходящ за изолиране? :?
Не целия само в тавана и над покрива,за гипсокартон не вервам д става .
ribnikolaevi написа:
Не е ли по-добре да малкия отвор да продължи, както съм го дал със зеленото?
Ако отдолу живее едно семеиство от горе друго нема начин как да се почиства малкия отвор
Второто ниво е мансарда и става въпрос за еднофамилна къща, но знае ли се след време какво ще стане :roll: Какво да се измисли тогава за да се ползва и от двата етажа комина?
timo1 - специалист
По начина както го бях начертал на картинката става за няколко етажа
spaskashv - напреднал
А понеже коминното тяло е двойно ние сме оставили отвори и сме решили да го свържим към две отоплителни тела с по един отвор за всеки. Сложили сме розетки и отвори за кюнец. Ако се затвори така както си показал на чертежа ще върши ли работа.
alexb - специалист
timo1 ако правилно виждам зидаш комина с тухли четворки, дано не съм прав и да не се случи и при теб, но два пъти ми се е случвало да обръщам врати на стена тухли четворка, целите бяха почернели от пушек, а вратите бяха на няколко метра от самия комин.

Може и самите майстори да са били калпави незнам.
timo1 - специалист
alexb написа:
timo1 ако правилно виждам зидаш комина с тухли четворки, дано не съм прав и да не се случи и при теб, но два пъти ми се е случвало да обръщам врати на стена тухли четворка, целите бяха почернели от пушек, а вратите бяха на няколко метра от самия комин.

Може и самите майстори да са били калпави незнам.
с коминни тела е изидан целия,само на тавана съм го обшил с единички (буломе)...сам си го правих

spaskashv...имаш ЛС
spaskashv - напреднал
Има и още нещо за което се сещам и което не ми е ясно дали е направено както трябва. В къщата има два комина иззидани с двойни тела до първата плоча.Един от комините е предвиден да се направи отвор за абсорбатор и отвор за комин в хола, а в двете спални има също двойно коминно тяло към което са предвидени да се свържат след време ако се наложи печки. Възможно ли е да се ползва едно тяло и за двете и най-вече да се ползва комбинирано с абсорбатор?
Последна промяна от spaskashv на вт авг 25, 2009 3:15 pm, променено общо 1 път.
a_stefanov - напреднал
Аз имах същия проблем. След дълго мислене иззидах целия комин с коминни тела, в четирите края му сложих по един винкел за стабилност и го изолирах с фибран. В крайна сметка постигнах търсения резултат - голяма тяга без конденз. Ако е комин от тухли пак трябва да се изолира!!!
spaskashv - напреднал
a_stefanov написа:
Аз имах същия проблем. След дълго мислене иззидах целия комин с коминни тела, в четирите края му сложих по един винкел за стабилност и го изолирах с фибран. В крайна сметка постигнах търсения резултат - голяма тяга без конденз. Ако е комин от тухли пак трябва да се изолира!!!
А от вътре измаза ли комина или само нареди коминните тела.
a_stefanov - напреднал
Измазах го с хоросан и цимент, основно около фугите. И отвън преди залепването на фибрана го измазах с хоросан и цимент за да изравня нивото с винкелите. След това изолация, мрежа с метални ъгли и лепило. Имах един малък участък, който не беше с излолация, но беше в помещението при котела /външно помещение/ и в края на сезона е черен от конденз. При мен при така направения комин тягата е толкова силна, че се налага да отварям ревизията на комина за да намалява тягата.

Тема "Питане за комин!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: